h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • Deprem bölgesinde yaşayan binlerce kişi için elektrik tesisatı konusunda önemli uyarı

Deprem bölgesinde yaşayan binlerce kişi için elektrik tesisatı konusunda önemli uyarı

Hatay Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı, deprem bölgesindeki konteyner yangınlarına karşı vatandaşlara önemli tavsiyelerde bulundu. Konteynerlerde kaliteli elektrik tesisatı kullanılması ve uzun süreli elektrikli ısıtıcı ile klima kullanımından kaçınılması gerektiğine dikkat çekti. Deprem sonrası 211 çadır ve 238 konteyner yangını tespit edildiğini belirten itfaiye yetkilisi, elektrik tesisatının uzman bir kişi tarafından kontrol edilmesinin önemini vurguladı. Vatandaşlardan yapıların işinin uzmanı kişiler tarafından yapılması ve kalitesiz malzeme kullanılmaması istendi.

Hatay Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Özer Gövce, deprem sonrası konteyner yangınlarına karşı vatandaşlara önemli tavsiyelerde bulundu. Gövce, elektrik tesisatında kaliteli ürün kullanılmasının ve uzun süreli elektrikli ısıtıcı ile klima kullanımından kaçınılmasının önemini vurguladı. Hatay’da kurulan konteyner kentlerde meydana gelen 211 yangına müdahale eden itfaiye ekipleri, bu deneyimlerden yola çıkarak yangınlardan kaynaklanan büyük kayıpların yaşanmaması için elektrik tesisatının önemini belirtti. Özellikle konteynerlerde kullanılan elektrik tesisatı ürünlerinin kaliteli olması ve uzman kişiler tarafından döşenmesi gerektiğinin altını çizdi. Uzun süreli elektrikli ısıtıcı ve klima kullanımının elektrik tesisatlarında kopmalara neden olduğunu ifade eden Gövce, aynı zamanda elektrik tesisatı kaynaklı yangınların meydana geldiğini de dile getirdi.

Hatay Büyükşehir Belediyesi yangın çalışma grubu, deprem sonrası çadır ve konteyner yangınlarına müdahale etti. Başkan Gövce, 211 çadır ve 238 konteynerde meydana gelen yangınlara müdahale edildiğini açıkladı. Gövce, yangınların genellikle elektrik tesisatından kaynaklandığını ve vatandaşların daha bilinçli olması gerektiğini belirtti. Aynı zamanda yangına müdahale ve tahliye eğitimlerinin de verildiğini söyledi.

Elektrik tesisatının mutlaka uzman kişiler tarafından kontrol edilmesi gerektiğine dikkat çeken Gövce, bireysel olarak yapılan konteyner ve prefabrik yapıların işinin uzmanı kişiler tarafından yapılmasının önemini vurguladı. Aksi takdirde elektrik yükünün kaldıramayacağı gelişigüzel planlanan tesisatlardan kaynaklı yangınların meydana gelebileceğini söyledi. Özellikle bireysel konteynerlerde saatlerce yanık duran elektrikli ısıtıcıların yangın riskine neden olduğunu belirten Gövce, vatandaşların bu konuda daha dikkatli olmalarını ve işin uzmanı kişilerden destek almalarını tavsiye etti. Aynı şekilde klima kullanımının da dikkatli yapılması gerektiğini ifade etti. En önemli hususun elektrik tesisatının uzman bir kişi tarafından kontrol edilmesi olduğunu söyleyen Gövce, bu sayede olumsuzlukların önüne geçilebileceğini dile getirdi.

Kayseri Üniversitesi ve Osman Ulubaş Köşk Anadolu Lisesi Arasında İki Ayrı Protokol İmzalanması Gerçekleşti

Sıradaki haber:

Kayseri Üniversitesi ve Osman Ulubaş Köşk Anadolu Lisesi Arasında İki Ayrı Protokol İmzalanması Gerçekleşti

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.