h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • Bilgilendirme tırlarına ilgi patlaması! ’Yarısı Bizden’ kampanyası büyük ilgi görüyor

Bilgilendirme tırlarına ilgi patlaması! ’Yarısı Bizden’ kampanyası büyük ilgi görüyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından başlatılan "Yüzyılın Dönüşümü İstanbul" ve "Yarısı Bizden" kampanyası kapsamında İstanbul'un çeşitli ilçelerine gönderilen bilgilendirme tırları büyük ilgi görüyor. Vatandaşlar, kentsel dönüşüm projelerinin detaylarını ve kampanyayı öğrenmek için tırları ziyaret ediyor. Bakanlık yetkilileriyle görüşen vatandaşlar, çalışmalardan memnuniyetlerini dile getiriyor. Tırlar, şu anda Üsküdar ve Bağcılar ilçelerinde hizmet veriyor, daha sonra ise Bağcılar ve Pendik ilçelerinde olacak. Kampanya kapsamında İstanbullulara toplamda 1,5 milyon TL destek sağlanacak.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından başlatılan “Yüzyılın Dönüşümü İstanbul” ve “Yarısı Bizden” kampanyası kapsamında İstanbul’un çeşitli ilçelerine gönderilen bilgilendirme tırları büyük ilgi görüyor.

Bakanlık, İstanbul’da gerçekleştirilecek kentsel dönüşüm projeleri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan “Yarısı Bizden” kampanyasıyla ilgili detayları öğrenmek isteyen İstanbulluların yoğun ilgisini çeken bilgilendirme tırları, Üsküdar ve Bağcılar ilçelerinde hizmet veriyor.

“İnsanların sağlığına önem veriliyor”

Yarısı Bizden ve kentsel dönüşüm konularında bakanlık personeliyle görüşen ve merak ettikleri sorulara cevap bulan Üsküdarlı vatandaşlar, çalışmalardan memnuniyetlerini dile getirdi. Ziyaretçilerden Razen Tezel, bakanlığın insan odaklı çalıştığını ve eski yapıları ortadan kaldırmak istediğini belirterek, “Sağlıklı bir şekilde çalışan bir bakanlık. İnsanların sağlığına önem veriyor. Öncelikle Cumhurbaşkanımıza, sonra da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na ve tüm çalışanlara teşekkür ediyoruz. Harika bir çalışma” dedi.

Razen Tezel’in bu ifadelerine karşılık Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “Razen kardeşimizin söyledikleri çok güzel. Devlet, eski yapıları ortadan kaldırmak ve insan odaklı çalışmak istiyor. Tek amacımız milletimiz. İnşallah yüzyılın dönüşümüyle İstanbul’daki sağlıksız yapıları devlet ve millet el ele temizleyeceğiz” şeklinde konuştu.

Tırlar Bağcılar ve Pendik ilçelerinde hizmet verecek

15 Ocak’ta yola çıkan bilgilendirme tırlarından biri Bağcılar ilçesinde hizmet vermeye devam ederken, diğer tır ise Pendik ilçesine geçecek. Uzman personeller tarafından 27 Ocak’a kadar vatandaşlara “Yarısı Bizden” kampanyası ve kentsel dönüşüm projelerine dair detaylı bilgiler aktarılacak.

İstanbullulara 1,5 milyon TL destek sağlanacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın başlattığı “Yarısı Bizden” kampanyasıyla İstanbul’un dönüşümü için vatandaşlara 700 bin lira hibe, 700 bin lira kredi ve 100 bin lira tahliye olmak üzere toplamda 1,5 milyon TL destek sağlanacak.

Bilirkişiler, haklarının geliştirilmesini talep ediyor

Sıradaki haber:

Bilirkişiler, haklarının geliştirilmesini talep ediyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.