h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • Başkan Büyükkılıç: “En büyük ilacımız birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimizdir”

Başkan Büyükkılıç: “En büyük ilacımız birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimizdir”

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, terör saldırısında şehit olan askerler için yapılan dua programına katıldı. Başkan Büyükkılıç, birlik ve beraberliğin en büyük ilaç olduğunu belirtti. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen hatim duası, tüm yurtta olduğu gibi Kayseri'de de sabah namazında gerçekleştirildi. Dua programından sonra ise vatandaşlara sıcak çorba ve simit ikramı yapıldı.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, terör örgütlerine karşı gerçekleştirilen operasyonlarda şehit düşen tüm kahraman askerler için sabah namazında düzenlenen dua programına katıldı. Başkan Büyükkılıç, “En etkili silahımız, birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışmadır” şeklinde konuştu.

Kuzey Irak’taki Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kalleş terör saldırısına uğrayarak şehit düşen 9 Mehmetçik haberleri ülkeyi yasa boğdu. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, terör örgütlerine karşı gerçekleştirilen operasyonlarda şehit olan kahraman Mehmetçikler ve tüm şehitler için 14 Ocak Pazar günü sabah namazında yapılacak hatim duası duyuruldu. Kayseri dahil tüm ülkede vatandaşlar sabah namazı öncesinde camilere akın etti. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç da Kayseri halkıyla birlikte Hunat Camii’nde gerçekleşen dua programına katıldı. Dua programında namaz öncesinde Kur’an-ı Kerim okunurken, sabah namazının ardından şehit olan askerler için dualar edildi. Namaz sonrası açıklama yapan Başkan Büyükkılıç; “Şehit olan 9 canımız, kahramanlarımız için sabah namazı sonrasında dua edildi. Şehitlerimize rahmet dilerken, Ümmet-i Muhammed’e şefaatçi olması için temennide bulunuldu. Şehit ailelerine sabır diliyoruz, şehitlerimize bir kez daha rahmet diliyoruz ve yaralılarımız için acil şifalar temenni ediyoruz” şeklinde konuştu. Büyükkılıç, birlik, beraberlik ve kardeşlik kavramlarının en güçlü ilaç olduğunu ifade ederek; “Bu coğrafyada ülkemiz, bayrağımız ve vatanımız üzerine oyun oynamak isteyenlere şehitlerimizin fırsat vermediğini hep birlikte görüyoruz. Tüm kahramanlarımızın alınlarından öpüyoruz ve söylenecek bir söz yok diyoruz. En etkili silahımız birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışmadır. Bu anlayışla müftülerimizin ve hocalarımızın yaptığı dualara ‘amin’ diyoruz” şeklinde konuştu.

Sabah namazının ardından Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından vatandaşlara sıcak çorba ve simit ikramı yapıldı.

Kocasinan Belediyesi, 1 yıl içinde 550 kilogramlık elektronik atığı geri dönüşümle ekonomiye kazandırdı.

Sıradaki haber:

Kocasinan Belediyesi, 1 yıl içinde 550 kilogramlık elektronik atığı geri dönüşümle ekonomiye kazandırdı.

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.