h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • Almanya’da ırkçılık karşıtı protestolar ve aşırı sağcı AfD Partisi gündemde

Almanya’da ırkçılık karşıtı protestolar ve aşırı sağcı AfD Partisi gündemde

Berlin'de yapılan bir gizli toplantıda Almanya'daki aşırı sağcı AfD Partisi üyeleri ve diğer ırkçı gruplar, ülkedeki bütün yabancıları sınır dışı etme planları yaptıklarının ortaya çıkmasıyla binlerce kişi AfD ve ırkçılık karşıtı protesto düzenledi. Başbakan Scholz ve Dışişleri Bakanı Baerbock da bu protestoya katıldı. Ayrıca, AfD'nin federal meclis üyeleri ve diğer aşırı sağcılar, toplantıda yabancıların sınır dışı edilmesi stratejisi üzerine konuştular. Bu gizli toplantıyla ilgili tartışmalar nedeniyle AfD'nin kapatılması gündeme geldi.

Berlin’de Binlerce Kişi, Irkçılık ve AfD Karşıtı Gösteri Düzenledi

Almanya’nın başkenti Berlin’de, aşırı sağcı AfD (Almanya için Alternatif) Partisi üyeleri ile diğer bazı ırkçı grupların geçtiğimiz sene yaptıkları gizli toplantıda bütün yabancıları sınır dışı etme planlarının ortaya çıkması üzerine binlerce kişi, AfD ve ırkçılık karşıtı protesto düzenlendi. Pariserplatz Meydanı’nda gerçekleşen gösteriye, beklenenden çok daha fazla katılım gerçekleşti ve polis meydana girişleri durdurdu.

Göstericiler, anayasada yer alan insanların eşitliği ilkesinin tartışılamayacağını ve insanların göçmen, yabancı, Alman ya da hakiki Alman diye ayrımlandırılamayacağını vurgulayarak, “İnsan insandır. İnsan onuru dokunulmazdır. Demokrasi için sokaklarda olmaya devam edeceğiz” şeklinde mesajlar verdi. Göstericiler, AfD’nin parlamentodan uzaklaştırılması çağrısı yaptılar.

Protestoların yanı sıra, gizli toplantının yapıldığı Potsdam kentinde de Başbakan Olaf Scholz ve Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock da ırkçılık karşıtı gösteriye katılarak destek verdi.

Geçtiğimiz sene kasım ayı sonunda gerçekleşen gizli toplantıda, AfD üyeleri ve diğer bazı ırkçı gruplar, ülkedeki bütün yabancıları sınır dışı etme stratejilerini planladılar. Ayrıca Almanya vatandaşı olan yabancıların vatandaşlığının iptal edilerek ülkeden gönderilmeleri de ele alındı. Bu toplantı, AfD’nin kapatılması tartışmalarını da beraberinde getirdi. Toplantıya Federal Meclis üyesi Gerrit Huy, Federal Meclis lideri Alice Wiedel’in asistanı Rolan Hertwigi, Saksonya-Anhalt Eyalet Meclisi Grubu Başkanı Ulrich Siegmund, aşırı sağcı Martin Sellner ve bir CDU üyesi de katıldı.

Berlin’deki gösteriye katılanların ellerinde “AfD’yi parlamentodan uzaklaştırın”, “Uyanma ve demokrasiyi koruma zamanı”, “AfD Almanya’dan dışarı” ve “AfD alternatif değildir” yazılı dövizler taşıdıkları görüldü. Öte yandan, protesto gösterileri kent genelinde de devam etti.

Bolu’da Şehitlerin Anısını Yaşatmak İçin 20 Kişiyle Yürüyüş Gerçekleştirildi

Sıradaki haber:

Bolu’da Şehitlerin Anısını Yaşatmak İçin 20 Kişiyle Yürüyüş Gerçekleştirildi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.