h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • Aksa Çoruh Elektrik İşçileri, İşten Çıkarılan Arkadaşları İçin İl Binasında Toplandı

Aksa Çoruh Elektrik İşçileri, İşten Çıkarılan Arkadaşları İçin İl Binasında Toplandı

Rize'de çalışan bir işçi, performans düşüklüğü gerekçesiyle işten çıkarıldı. İş arkadaşları, işten çıkarmanın gerçek nedeninin sendikal süreç olduğunu iddia ederek ona destek vermek için toplandı. İşçiler, iş arkadaşlarının tekrar işe alınmasını istiyor ve firma yetkilileriyle görüşmek için Rize İl Müdürlüğü binası önünde bekledi. Gece saat 12'ye kadar devam eden bekleyiş sonucunda sabah görüşme için uzlaşma sağlandı. İşçiler, şirketin yanlıştan dönmesini umut ediyor.

Rize’de İşten Çıkarılan İşçiler, Arkadaşlarının Yanında Toplandı

Rize’de faaliyet gösteren AKSA Çoruh Elektrik A.Ş.’de çalışan Muzaffer Kurtuluş, performans düşüklüğü bahanesiyle işten çıkarıldı. Ancak mesai arkadaşları, Kurtuluş’un işten çıkarılmasının sadece performans düşüklüğüyle ilgili olmadığını ve sendika sürecinin bunda etkili olduğunu iddia ediyor. Bu nedenle iş arkadaşları, Kurtuluş’un tekrar işe alınması için destek vermek istedi.

İşten çıkarılan Muzaffer Kurtuluş’un yanında olan mesai arkadaşları, dün akşam AKSA Çoruh Elektrik Rize Müdürlüğü önünde toplanarak firma yetkilileriyle görüşmek istedi. İşçiler, gece saat 12.00’a kadar bina önünde bekledi ve sabah görüşme için uzlaşma sağlandı.

Konuyla ilgili olarak konuşan Hasan Yıldız, arkadaşlarının işe geri alınması amacıyla toplandıklarını belirterek, “Burada toplanma sebebimiz, sebepsiz, gerekçesiz bir şekilde sadece performans düşüklüğü gerekçesiyle işten çıkarılan bir arkadaşımız. Geçtiğimiz haftalarda benzer durumdan iki arkadaşımız daha işten çıkarıldı. Gerçek sorunun sendika değişikliği ve doğru mücadeleyi arayan arkadaşlarımızın mücadelesine engel olmak olduğuna inanıyoruz. Şirketin bu hatadan bir an önce döneceğine inanıyoruz. İyi niyetimizle buradayız. Yarın sabah bir görüşme gerçekleşecek. Umarız barışçıl bir çözüm bulunur” dedi.

Atların Serbest Bırakılmasıyla İlgili Vatandaşların Tepkisi Arttı

Sıradaki haber:

Atların Serbest Bırakılmasıyla İlgili Vatandaşların Tepkisi Arttı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.