h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • Adana’dan gelen öğrencilerin kısa filmi Fransa’da uluslararası bir yarışmada boy gösterecek

Adana’dan gelen öğrencilerin kısa filmi Fransa’da uluslararası bir yarışmada boy gösterecek

Milli Eğitim Bakanlığı ve Avrupa Birliği'nin ortak projesi olan HİSTOLAB kapsamında düzenlenen kısa film yarışmasında Türkiye'yi Adanalı öğrenciler temsil edecek. Şehit Mehmet Fatih Ongun Ortaokulu'ndan Sema Gedikli öğretmen ile 10 öğrenci, projeye katılmak için kısa bir film hazırladı. Fransa'ya gönderilen bu film, diğer 18 ülkeden gelen projeler arasından seçilerek Türkiye'yi temsil edecek. HISTOLAB projesinin amacı, Avrupa'da tarih eğitimine katkı sağlamak ve yenilikçi uygulamaları ortaya çıkarmaktır.

“Milli Eğitim Bakanlığı ve Avrupa Birliği ortak projesi olan “Ulusötesi Tarih Eğitimi HİSTOLAB” kapsamında Fransa’da düzenlenecek olan kısa film yarışmasına, Adanalı öğrenciler Türkiye’yi temsil edecek.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Avrupa Birliği’nin ortak projesi olan “Ulusötesi Tarih Eğitimi HİSTOLAB” kapsamında Fransa’da düzenlenecek olan kısa film yarışmasıyla ilgili duyuru yapıldıktan sonra, Şehit Mehmet Fatih Ongun Ortaokulu harekete geçti. Sosyal Bilgiler Öğretmeni Sema Gedikli ve 10 öğrenci, bu projeye katılım göstererek kısa bir film hazırladı. Hazırlanan film, Adana ve Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından onaylanarak Fransa’ya gönderildi. Fransa’dan katılan 18 ülkeden gelen projeler arasında yer alan bu kısa film, Türkiye’yi temsil edecek.

Projenin amacı, Avrupa’da tarih eğitiminin gelişimine katkı sağlamak ve tarih öğretiminde yenilikçi uygulamaları ve araştırmaları ortaya çıkarmaktır. Bu doğrultuda, Avrupa Birliği ve Avrupa Komisyonu tarafından “Ulusötesi Tarih Eğitimi ve İşbirliği Laboratuvarı” (HISTOLAB) projesi, 1 Mayıs 2022 tarihinde başlatılmıştır. Şubat ayında Fransa’dan gelecek haberlere göre, proje grubu öğretmenlerinden Sema Gedikli, okulu ve Türkiye’yi temsil etmek üzere 3-5 Nisan tarihlerinde Fransa’ya gidecek. Film çekimleri, Adana Arkeoloji Müzesi ve Şehit Mehmet Fatih Ongun Ortaokulu’nda gerçekleştirildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Kültürümüzü yaşatmak için dilimize hakim olmalıyız!”

Sıradaki haber:

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Kültürümüzü yaşatmak için dilimize hakim olmalıyız!”

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.