h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • ABD’nin eski başkanı Trump, “Zarar Tazminatı” davasında ikinci kez yargıç karşısına çıktı

ABD’nin eski başkanı Trump, “Zarar Tazminatı” davasında ikinci kez yargıç karşısına çıktı

Eski ABD Başkanı Donald Trump, eski dergi yazarı E. Jean Carroll’un “zarar tazminatı” davasında ikinci kez mahkemeye çıktı. Davanın gergin bir ortamda geçtiği görüldü. Yargıç Trump'ı salondan çıkarılabileceği konusunda uyardı ve delil yetersizliği nedeniyle davanın düşürülmesi talebi reddedildi. Trump'ın avukatı, Carroll'un delil olarak sunduğu tehdit mesajlarını sildiğini savunarak davayı düşürme talebinde bulundu. Davanın ilk duruşması ise dün yapılmıştı ve Trump'ın eşi Melania Trump'ın annesinin cenaze töreni nedeniyle duruşmanın ertelenme talebi reddedilmişti.

Eski ABD Başkanı Donald Trump, eski dergi yazarı E. Jean Carroll’un açtığı “zarar tazminatı” davası kapsamında ikinci kez hakim karşısına çıktı. Duruşmada gerilimli anlar yaşandı ve yargıç Trump’ı mahkeme salonundan çıkarabileceği konusunda uyardı. Trump’ın avukatının delil yetersizliği nedeniyle davanın düşürülmesi talebi reddedildi.

Eski bir dergi yazarı olan E. Jean Carroll, Trump’a karşı “zarar tazminatı” davasının ikinci duruşması New York’taki Manhattan federal mahkemesinde gerçekleştirildi. Davacı Carroll, Trump tarafından saldırıya uğradığını ve Trump’ın bunu reddederek “yalan söylediği ve itibarını yerle bir ettiği” konusunda ifade verdi. Carroll, şu anda 80 yaşında olduğunu belirterek, 50 yıl boyunca gazetecilik yaparak geçirdiği zaman zarfında makalelerinin gerçekleri yansıttığı için popüler olduğunu söyledi. Carroll, Trump’ın 2019’da kendisi hakkında yaptığı yorumlardan dolayı itibarının nasıl zarar gördüğü sorulduğunda ise “Sadece bir gazeteci olarak tanınıyordum, şimdi ise bir yalancı, sahtekar ve deli olarak tanınıyorum” dedi. Ayrıca Carroll, dava açtıktan sonra aldığı tehdit mesajlarından dolayı endişe duyduğunu ve güvenlik tedbirleri aldığını ifade etti.

Carroll’un ifade verirken Trump’ın başını salladığı ve genellikle avukatlarına notlarını aktardığı görüldü. Yargıç Lewis Kaplan, Carroll’un ifade sırasında önemli ölçüde yüksek sesle konuştuğunu fark ettikten sonra Trump’a “özellikle dikkat etmesi” konusunda uyarıda bulundu. Trump’ın avukatı, Carroll’un ifadesinin süresince yüksek sesle konuşmaya devam ettiği yönündeki şikayet üzerine Kaplan, Trump’ı mahkeme salonundan çıkarabileceğini söyledi. Trump, Kaplan’ın bu sözlerine elini havaya kaldırarak tepki gösterdi ve Kaplan da “Bunu yapmak istediğinizi zaten biliyorum. Durumlar böyle olduğunda kendinizi kontrol edemiyor gibi görünüyorsunuz” yanıtını verdi.

Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde Trump’ın avukatı Alina Habba, Carroll’un silmiş olduğunu iddia ettiği tehdit mesajlarına dikkat çekti. Habba, Carroll’un delilleri silmiş olduğunu kabul ettiğini hatırlattı ve davanın düşürülmesi talebinde bulundu. Ancak bu talep reddedildi. Duruşma sona erdi.

Hatırlanacağı üzere Trump, Carroll tarafından açılan davada daha önce “cinsel taciz” ve hakaretten suçlu bulunmuştu. Carroll, bu davanın ardından 2019 yılında yaptığı karalayıcı açıklamalar nedeniyle Trump’a karşı ikinci bir “zarar tazminatı” davası açmıştı. Manhattan Federal mahkemesi yargıcı Lewis Kaplan, bu yeni davada jürinin sadece Trump’ın ne kadar tazminat ödeyeceğine karar vereceğini belirtmişti. Dava dün başlamış, Trump’ın eşi Melania Trump’ın annesinin cenaze töreni nedeniyle Perşembe günkü duruşmanın ertelenmesi talebi de reddedilmişti.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken’ın Uçakta Teknik Sorun Yaşandı

Sıradaki haber:

ABD Dışişleri Bakanı Blinken’ın Uçakta Teknik Sorun Yaşandı