h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • ABD Dışişleri Bakanı Blinken’ın Uçakta Teknik Sorun Yaşandı

ABD Dışişleri Bakanı Blinken’ın Uçakta Teknik Sorun Yaşandı

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsviçre'deki Dünya Ekonomik Forumu'nda bulunurken uçağında kritik bir arıza nedeniyle ABD'ye gidemedi. Blinken, özel bir jetle Belçika'dan gönderildi. Uçakta tespit edilen oksijen sızıntısı nedeniyle uçuş güvenli olmadığı için de kaydedildi. Geçmişte de Kanada Başbakanı Justin Trudeau ve Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock benzer sorunlar yaşamışlardı.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, İsviçre’de meydana gelen uçak arızası nedeniyle geri dönemedi. Blinken, Dünya Ekonomik Forumu için İsviçre’nin Davos kasabasına giderken, uçağında kritik bir arıza olduğunu öğrendi. Boeing 737 tipi uçakta tespit edilen oksijen sızıntısının giderilememesi üzerine Blinken için özel bir jet ayarlandı ve Brüksel’den havalanarak ABD’ye dönmesi sağlandı. Ancak Blinken’ın ekibinde yer alan bazı kişiler normal tarifeli uçuşlarla ABD’ye ulaşmak zorunda kaldı.
Blinken, ABD Dışişleri Bakanı olarak görev yaptığı sırada karşılaştığı bu uçak arızası durumu, uluslararası siyasi figürlerin seyahatlerinde yaşadığı problemlere bir örnek olarak gösterilebilir. Örneğin, geçtiğimiz yıl Kanada Başbakanı Trudeau’in uçağındaki mekanik bir arıza nedeniyle Hindistan’da mahsur kaldığı olay hatırlanabilir. Aynı şekilde Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock da geçtiğimiz yıl yaşanan bir uçak arızası sonucunda zorunlu iniş yapmıştı. Önceki yıllarda da Almanya eski Başbakanı Merkel’in, hükümet uçağında meydana gelen ciddi bir arıza nedeniyle uluslararası bir zirveye yetişmek için son anda başka bir ulaşım seçeneğini tercih etmek zorunda kaldığı biliniyor.

Didim Belediyesi, şehitlere rahmet ve minnet duygularını ifade etmek için lokma hayrı düzenledi

Sıradaki haber:

Didim Belediyesi, şehitlere rahmet ve minnet duygularını ifade etmek için lokma hayrı düzenledi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.