h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Albino Çakal’ın görüntülerini paylaştı

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Albino Çakal’ın görüntülerini paylaştı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye'de bir ilk olan Albino Çakal'ın görüntülerini paylaştı. Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, doğada nadir görülen bu olaya şahit olunduğunu belirtti. Albino çakalın kayıt altına alınmasını sağlayan çiftçi Ramazan Gül'e teşekkür eden Yumaklı, ülkenin yaban hayatının ve nadir güzelliklerinin korunması gerektiğine vurgu yaptı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye’de daha önce hiç görülmemiş bir olayı duyurdu. Sosyal medya hesabından paylaştığı birkaç video ile “Albino Çakal”ın varlığını duyurdu.

Bakan Yumaklı, paylaşımında şu ifadeleri kullandı: “Bugün doğada çok nadir rastlanan bir olaya tanıklık ediyoruz… Türkiye’de hiç görülmemiş bir şekilde ‘Albino çakal’ kaydedildi. Umarım bu özel yaratık uzun bir ömre sahip olur ve doğa ona her zaman yuva olur. Bu nadir ve özel güzelliği fark eden ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ekibimize ileten doğasever çiftçimiz Ramazan Gül’e teşekkür ediyorum. Yaban hayatının zenginliklerinin ve bu nadir güzelliklerin farkında olmalı ve onları korumalıyız.”

Konya’da Evlat Nöbetine Katılan Aileler Buluştu

Sıradaki haber:

Konya’da Evlat Nöbetine Katılan Aileler Buluştu

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.