h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Sağlık
  • Zara’da Şifa Projesi İle Yeni Bir Dönem Başladı

Zara’da Şifa Projesi İle Yeni Bir Dönem Başladı

Sivas Valiliği himayesinde başlatılan "Sivas'a Şifa Olsun" projesi kapsamında Zara ilçesinde tanıtım toplantısı düzenlendi. Proje, koruyucu sağlık hizmetlerinin yaygınlaştırılması, fırsat eşitliği ve farkındalık çalışmalarının artırılmasını hedefliyor. Proje kapsamında kanser taramaları teşvik edilecek, ağız diş sağlığı, obezite, bağımlılık gibi konular üzerinde bilinç oluşturulacak. Ayrıca öğrencilere de ağız diş sağlığı ve obezite konularında eğitim verildi. Proje, vatandaşların farkındalığının artırılması ve sağlıklı bir toplum oluşturulması amacıyla önemli bir adım olarak görülüyor.

Sivas Valiliği himayesinde ve Sivas Valisi Yılmaz Şimşek’in eşi Dr. Çiğdem Olgun Şimşek liderliğinde sağlık alanında gerçekleştirilen yeni bir proje, “Sivas’a Şifa Olsun” sloganıyla başlatıldı. Projenin ilk tanıtımı Zara ilçesinde yapıldı.

Koruyucu sağlık hizmetlerinin yaygınlaştırılması, kırsal ve kent arasında fırsat eşitliğinin sağlanması ve farkındalık çalışmalarının artırılması gibi hedeflerle yürütülen Şifa Projesi’nin tanıtım toplantısı, Zara Devlet Hastanesi konferans salonunda gerçekleştirildi. Programın açılış konuşmasını Zara Kaymakamı Enes Emircan Buyuran yaptı ve projeye emek verenlere teşekkür etti. Buyuran, projenin özellikle erken teşhisin önemli olduğu hastalıklarla ilgili bilinç oluşturmayı amaçladığını belirtti.

Projenin tanıtım sunumunu gerçekleştiren Sivas Valisi Yılmaz Şimşek’in eşi Dr. Çiğdem Olgun Şimşek, kanser taramaları, obezite, ağız diş sağlığı, nadir görülen hastalıklar, bağımlılık, kan ve organ bağışı ve hareketli yaşam gibi konularla ilgili bilgi verdi. Şimşek, projenin kapsamında 40-69 yaş arasındaki kadınların meme kanseri taraması, 30-65 yaş arasındaki kadınların rahim ağzı kanseri taraması, 50-75 yaş arasındaki herkesin kolon kanseri taramasının teşvik edileceğini açıkladı. Ayrıca, okullarda çocukların ağız ve diş taramalarının yapılacağı, Kızılay ve Yeşilay tarafından bağımlılık, kan ve organ bağışı gibi konularda bilinçlendirme çalışmalarının da gerçekleştirileceği belirtildi.

Proje kapsamında sağlık taramaları da başladı. Zara Gazi İlkokulu’nda öğrencilere ağız ve diş sağlığı taraması yapıldı. Sivas Valisi Yılmaz Şimşek’in eşi Dr. Çiğdem Olgun Şimşek, okulu ziyaret ederek miniklere sağlıklı beslenme konusunda bilgi verdi. Öğretmenler odasında eğitimcileri de obezite, sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında bilgilendiren Şimşek, öğretmenlerin öğrencilerini teşvik etmelerinin önemine değindi. Ayrıca Zara Anadolu Lisesi’nde Kızılay ve Yeşilay tarafından öğrencilere bağımlılık, kan ve organ bağışı konusunda bilgilendirme yapıldı. Şifa Projesi kapsamında kanser taramaları Sivas KETEM’de yapıldı.

Dr. Çiğdem Olgun Şimşek, doğuştan Spina Bifida hastalığı olan Hayat Saltan ve ailesini ziyaret ederek tedavi süreci hakkında bilgi aldı. Şimşek, Zara Kaymakamı Enes Emircan Buyuran ve beraberindeki konuklar, 6 Şubat deprem felaketinden sonra Malatya’dan Zara’ya yerleşen Hayat’a sürpriz yaparak doğum gününü kutladılar. Programa Zara Kaymakamı Enes Emircan Buyuran’ın eşi Cemre Buyuran, Zara Belediye Başkanı’nın eşi Zeynep Çelik ve ilçe protokolü de katıldı.

Prof. Dr. Tevfik Özlü: Nezle veya grip hafife alınırsa sonuçlar üzücü olabilir

Sıradaki haber:

Prof. Dr. Tevfik Özlü: Nezle veya grip hafife alınırsa sonuçlar üzücü olabilir

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.