h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Sağlık
  • Yozgat’ta üst solunum yolu şikayetiyle hastaneye başvuranların sayısı hızla artıyor

Yozgat’ta üst solunum yolu şikayetiyle hastaneye başvuranların sayısı hızla artıyor

Yozgat Şehir Hastanesi Başhekimi, son bir ayda viral üst solunum yolu enfeksiyonu şikayetiyle hastanelerin acil servislerine başvuranların sayısının arttığını belirtti. Uzm. Dr. Mustafa Kozan, vatandaşlara bağışıklık sistemlerini güçlendirmeleri çağrısında bulundu ve maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat etmelerini önerdi. Ayrıca, bilinçsiz antibiyotik kullanımından kaçınılması gerektiğini de vurguladı. Salgın döneminde maske kullanımının önemini vurgulayan Kozan, özellikle toplu alanlarda maske kullanmanın faydalı olduğunu söyledi.

Yozgat Şehir Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Mustafa Kozan, hava sıcaklığındaki değişkenliklerle birlikte viral üst solunum yolu hastalıklarının arttığını belirtti. Son bir ay içinde Yozgat’ta acil servislere viral üst solunum yolu enfeksiyonu şikayetiyle başvuran hastaların sayısında artış yaşandı. Kış mevsimiyle birlikte halsizlik, hapşırık, öksürük ve burun akıntısı gibi belirtileri olan vatandaşlar acil servislere gitmek zorunda kaldı. Uzmanlar, vücut direncini güçlendirmek için maske, mesafe ve hijyen tedbirlerine dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

Yozgat Şehir Hastanesi Acil Servisi’ne son bir ayda birçok hastanın viral üst solunum yolu enfeksiyonu şikayetiyle başvurduğunu ifade eden Başhekim Uzm. Dr. Mustafa Kozan, hastalığın viral bir salgın olduğunu söyledi. Öksürük, baş-kas ağrısı, geniz akıntısı gibi belirtilerin ardından zatürre ve balgam gibi şikayetlerle acil servislere başvuruların arttığını belirten Kozan, hastaların öncelikle bağışıklık sistemlerini güçlendirmeleri gerektiğini söyledi. Bol su içmek, meyve ve sebze tüketimini artırmak bağışıklık sistemini güçlendirerek hem viral hastalıklardan zatürreye geçiş riskini azaltır hem de hastalığı daha kolay atlatmayı sağlar.

Viral üst solunum yolu rahatsızlığı olanların doktor tavsiyesi dışında antibiyotik kullanmaması gerektiğini belirten Dr. Kozan, acil servise başvuran hastalara virüslere etkili antiviral ilaçlar yazıldığını söyledi. Bu ilaçların hastalığın hafif seyretmesini sağladığını ve tedavi sürecinde etkili olduğunu belirten Kozan, zatürreye geçiş oranını da azalttığını ifade etti. Kozan ayrıca, antibiyotiklerin virüsler üzerinde etkili olmadığını ve doktora danışmadan kullanılmaması gerektiğini vurguladı.

Salgın döneminde maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymak gerektiğini hatırlatan Kozan, mevsim geçişlerinin hastalığı etkilediğini ve soğuk havaların bağışıklık sistemi zayıf olan insanları etkilediğini söyledi. Salgının hızlı bir şekilde solunum yoluyla bulaştığını ve yayıldığını belirten Kozan, toplu yerlerde maske kullanmanın hastalığın seyrini olumlu yönde etkileyebileceğini ifade etti.

Yozgat’ta üst solunum yolu rahatsızlığıyla hastaneye başvuranların sayısında artış yaşanıyor.

Sıradaki haber:

Yozgat’ta üst solunum yolu rahatsızlığıyla hastaneye başvuranların sayısında artış yaşanıyor.

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.