h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a

Yaklaşık 800 Bin İnme Vakası Öngörülüyor

Antalya'ya bağlı Muratpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen sağlık seminerinde Nöroloji Uzmanı Doktor Elif Sarıönder Gencer, inme vakalarının arttığını ve tedavinin ilk 4 saat içinde önemli olduğunu belirtti. Seminerde inme hastalığının nedenleri, semptomları ve tedavi yöntemleri hakkında bilgiler paylaşıldı. Gencer, Türkiye'de 40 bin inme vakasının yaşandığına dikkat çekerken, bu yıl 800 bin yeni inme vakası bekleniyor. İnme hastalığının belirtileri hakkında bilgiler veren Gencer, tedavinin erken başlamasının önemini vurguladı.

Antalya’da düzenlenen bir sağlık seminerinde, Muratpaşa Belediyesi tarafından organize edilen “Gizli Tehlike: İnme” başlıklı etkinlikte, Nöroloji Uzmanı Doktor Elif Sarıönder Gencer, önemli bir uyarıda bulundu. Gencer, bu yılın sonuna kadar Türkiye’de 800 bin yeni inme vakası beklediklerini ve tedavide ilk 4 saatın hayati öneme sahip olduğunu vurguladı.

Muratpaşa Belediyesi’nin işbirliğiyle Memorial Hastanesi tarafından düzenlenen seminer, “Gizli Tehlike: İnme” başlığıyla gerçekleştirildi. Girişimsel Nöroloji Uzmanı Gencer, inme hastalığına ilişkin nedenler, semptomlar, tanı ve tedavi yöntemleri konusunda katılımcıları bilgilendirdi. Gencer, 2021 verilerine göre Türkiye’de 40 bin inme vakasının yaşandığını belirtirken, bu rakamın yıl sonuna kadar 800 bine ulaşmasının beklendiğini ifade etti. İnme hastalığının belirtilerine değinen Gencer, tedavinin başarısı için ilk 4 saatın büyük önem taşıdığını ve her geçen dakikanın hasta için 2 milyon nöron kaybına yol açtığını ve bu kaybın geri dönüşü olmadığını vurguladı.

Eklem Faresi İle Dikkatleri Şaşırtan Diz Açıklaması

Sıradaki haber:

Eklem Faresi İle Dikkatleri Şaşırtan Diz Açıklaması

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.