h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Sağlık
  • Uyarılara rağmen “kalıcı oje ve protez tırnak çılgınlığı”: “Hastalar çok başvuruyor, şikayetler geliyor”

Uyarılara rağmen “kalıcı oje ve protez tırnak çılgınlığı”: “Hastalar çok başvuruyor, şikayetler geliyor”

Protez tırnak ve kalıcı oje uygulamaları popülerliği artarken, uzmanlar bu işlemlerin tırnaklara ve cilde zararlarına dikkat çekiyor. Uygulama yapılan yerin steril olması ve enfeksiyon riski gibi konularda hassas olunması gerektiği belirtilirken, uzun vadeli etkilerinin bilinmediği ve hatta kansere yol açabileceği uyarısı yapılıyor. Ayrıca, kalıcı oje ve protez tırnak uygulamalarının tırnaklara zarar verebileceği ve sağlıklı tırnak yapısını bozabileceği ifade ediliyor. Bu nedenle uzmanlara danışmadan ve hijyenik olmayan yerlerde bu uygulamaları yapmaktan kaçınılması öneriliyor.

Protez Tırnak ve Kalıcı Oje Uygulamalarının Zararlarına Dikkat!

Son dönemde popülerleşen protez tırnak ve kalıcı oje uygulamaları, uzmanlar tarafından uyarılarla karşılanıyor. Dermatoloji Uzmanı Dr. Selim Gümüş, bu uygulamaların tırnakların sağlığını olumsuz etkileyebileceğini ve hatta cilt kanseri riski oluşturabileceğini belirtti. Dr. Gümüş, “Bu işlemi yaptırdıktan sonra tırnaklarının eski sağlığına kavuşmadığıyla ilgili şikayetlerle geliyorlar” diyerek vatandaşları sosyal medya yerine dermatolog tavsiyelerine kulak vermeye çağırdı.

Protez tırnak ve kalıcı oje uygulamaları, son dönemde birçok kadının tercihi haline gelmiş durumda. Ancak uzmanlar, bu popüler uygulamaların pek çok etkisi olduğunu ve kullanılan kimyasalların da risk oluşturabileceğine dikkat çekiyor. İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Nagehan Didem Sarı ve Gaziosmanpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dermatoloji Bölümü’nden Uzm. Dr. Selim Gümüş, kalıcı uygulamaların tırnakları nasıl etkilediğini anlattı.
Doç. Dr. Sarı ve Uzm. Dr. Gümüş, vatandaşların bu uygulamaları güvenilir yerlerde yaptırmaları gerektiğini, aksi halde enfeksiyon riskinin yanı sıra cilt kanseri gibi ciddi sonuçlara yol açabileceğini vurguladı.

Uygulamaların uzun vadede ne gibi etkileri olduğu ise henüz tam olarak bilinmiyor. Doç. Dr. Sarı, “Bu tarz işlemlerde steriliteye dikkat edilmediği takdirde tırnak çevresinde siğiller gibi enfeksiyonlar oluşabiliyor. Ayrıca tırnağın dışarıya karşı bir bariyer olan tabakası da zarar görebiliyor ve bu da mantar gibi enfeksiyonlara zemin hazırlıyor” dedi. Uzm. Dr. Gümüş ise kalıcı ojenin cilt kanseri riskini artırabileceğini söyleyerek, “Bu tarz uygulamaların ehil olmayan yerlerde yapılmaması gerektiğini vurgulamak istiyorum. İşlemi yapacak kişilerin komplikasyonlar hakkında bilgi sahibi olması gerekiyor. Aksi takdirde bu problemler katlanarak artabilir” diye konuştu.

Kişilerin bu uygulamalar sonrası herhangi bir sağlık sorunu yaşamaları durumunda hemen sağlık kuruluşlarına başvurmaları gerektiğini söyleyen Uzm. Dr. Gümüş, tedavi sürecinde hastaları bilgilendirerek tekrar bu uygulamaları yaptırmamaları konusunda uyarıyor. “Hastaların kendi başlarına tedavi uygulaması doğru değildir. Tedavi için uzmanlara başvurmak önemlidir” diyen Gümüş, ayrıca tırnaklardaki melanom gibi kanserlerin, ojelerin üzerini kapattığı ve gözden kaçtığı için zor teşhis edilebileceğine dikkat çekiyor.

Sonuç olarak, kalıcı tırnak uygulamalarının risklerini ve zararlarını göz önünde bulundurarak, hijyenik ve güvenilir yerlerde yapılmasına özen gösterilmelidir. Uzmanların tavsiyelerine kulak verip, sağlıklı tırnakların korunması için dikkatli olunmalıdır.

Göz Lazeri Hakkında Uzmanlardan İlgi Çekici Açıklama: İşte Detaylar

Sıradaki haber:

Göz Lazeri Hakkında Uzmanlardan İlgi Çekici Açıklama: İşte Detaylar

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.