h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Sağlık
  • Uluslararası Termal Sağlık Turizmi Forumu tamamlandı

Uluslararası Termal Sağlık Turizmi Forumu tamamlandı

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) ve Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin iş birliğiyle düzenlenen Uluslararası Termal Sağlık Turizmi Forumu Denizli 2024, sona erdi. Forumun üçüncü gününde yapılan oturumlarda akuaterapi hizmet modelleri ve Türkiye'deki jeotermal kaynaklar ele alındı. Aynı zamanda, PAÜTERM'de bir workshop gerçekleştirilerek akuaterapi teknikleri uygulamalı olarak tanıtıldı. Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, forumun değerlendirme oturumunda gelecek on yılda PAÜTERM’in alanında sayılı merkezlerden biri olmayı hedeflediklerini belirtti.

Denizli Büyükşehir Belediyesi ile iş birliği içinde Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) tarafından düzenlenen Uluslararası Termal Sağlık Turizmi Forumu Denizli 2024, Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’ın moderatörlüğünde düzenlenen bir değerlendirme oturumuyla sona erdi.

Forumun üçüncü gününde, PAÜTERM’de gerçekleşen oturumlardan biri, PAÜ Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ummuhan Baş Aslan moderatörlüğünde gerçekleşen “Dünyada ve Türkiye’de Akuaterapi Hizmet Modelleri” başlıklı oturumdu.

Bu oturumda, Katar Rehabilitasyon Enstitüsü’nden Dr. Prashanth C.G tarafından “Akuatik Fizyoterapi: Çok Disiplinli Ekibin Yeni Bir Üyesi Olarak Değerlendirme” başlıklı bir sunum gerçekleştirildi. Dr. Öğr. Üyesi Barış Gürpınar ise “Akuaterapi Nedir, Türkiye’de Yeri Nerededir?” konusunda bilgi verdi. Oturum, katılımcıların sorularının yanıtlanmasının ardından teşekkür belgelerinin takdim edilmesiyle sona erdi.

Forumun üçüncü gününde bir diğer oturum, Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’ın katılımıyla PAÜTERM’de Prof. Dr. Füsun Ardıç moderatörlüğünde gerçekleşen “Türkiye ve Denizli’de Jeotermal Kaynaklar” başlıklı oturumdu. Bu oturumda Enerji Kentleri Birliği Danışmanı Kemal Akpınar, jeotermal kaynakların kullanımı ve düşük sıcaklıklı jeotermal kaynakların su kaynaklı ısı pompası ile değerlendirilmesi konusunda bir sunum gerçekleştirdi.

Forumun üçüncü gününde son etkinlik olarak, PAÜTERM’de “Akuaterapide Sık Kullanılan Tekniklerin Tanıtımı” başlıklı bir workshop etkinliği düzenlendi. Bu etkinlikte, praktik olarak akuaterapi teknikleri tanıtıldı.

Değerlendirme oturumuyla birlikte Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, ulusal ve uluslararası konuklarla birlikte PAÜTERM önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, forumun 3 gün boyunca termal sağlık turizmi alanında önemli konuların ele alındığını ve değerli bilgilerin paylaşıldığını vurgulayarak, PAÜTERM’in alanında sayılı merkezlerden biri olma hedefini belirtti. Ayrıca, PAÜTERM’deki kaliteye önem verdiklerini ve çalışanların uzmanlığına dikkat çektiklerini ifade etti.

Cerrahi Hastanesi Personeli Gösteriyle Milli Takım Sevgisini Gösterdi

Sıradaki haber:

Cerrahi Hastanesi Personeli Gösteriyle Milli Takım Sevgisini Gösterdi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.