h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Sağlık
  • Turgut Özal Tıp Merkezi’nden bir başarı daha: Yeni bir başarı haberi

Turgut Özal Tıp Merkezi’nden bir başarı daha: Yeni bir başarı haberi

Malatya'da bir hastada böbrek yetmezliği ve kalp pıhtısı tespit edildi. Turgut Özal Tıp Merkezi'nde gerçekleştirilen başarılı bir ameliyatla hastanın pıhtısı çıkarıldı. Ameliyat sırasında kalp çalıştığı için riskler en aza indirildi ve hastanın sağlık durumu iyi.

Malatya’da 28 yaşındaki bir hasta, Turgut Özal Tıp Merkezi’nde gerçekleştirilen bir ameliyatla akciğerine atılan pıhtıdan kurtuldu. Malatya’da yaşayan ve bir yıldır böbrek yetmezliğiyle mücadele eden genç hasta, akciğerine pıhtı attı. Durumun aciliyeti göz önüne alınarak Turgut Özal Tıp Merkezi’ne başvurması kararlaştırıldı. Hasta, Kalp ve Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Cengiz Çolak ve ekibi tarafından gerçekleştirilen başarılı bir operasyonla sağlığına kavuştu.
Turgut Özal Tıp Merkezi’ndeki bu özel operasyonu açıklayan Prof. Dr. Çolak, “Hastamız, bir yıldır böbrek yetmezliği sebebiyle kateterle diyalize girmekteydi. Diyalize başlarken kalpteki pıhtının akciğere atması nedeniyle acilen ameliyata alınması gerekiyordu. Hastamızın hemen ameliyata alınması gerekiyordu. Böbrek, akciğer ve karaciğer sorunları olan hastamızı ameliyata aldık. Kalp çalışırken pıhtılar başarılı bir şekilde temizlendi. Kalp çalışırken yapılan ameliyat sayesinde beyin, akciğer, karaciğer ve diğer organlarda oluşabilecek yan etkiler ve komplikasyonlar en aza indirildi. Hastamızın sağlık durumu şu anda oldukça iyi” şeklinde konuştu.

Zayıf bağışıklık sistemi hastalıkları davet ediyor

Sıradaki haber:

Zayıf bağışıklık sistemi hastalıkları davet ediyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.