h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Sağlık
  • Sünnet için en uygun zaman yarıyıl tatili olarak belirlendi

Sünnet için en uygun zaman yarıyıl tatili olarak belirlendi

Çocuk Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Perihan Topçu, sünnet zamanının pek çok aile için kafa karıştırıcı olduğunu belirterek, yarıyıl tatili döneminin sünnet için uygun bir zaman dilimi olduğunu söyledi. Yarıyıl tatilinde çocukların ev ortamında dinlenebileceğini, yangın riskinin düşük olduğunu ve enfeksiyon riskinin az olduğunu belirten Topçu, sünnetin hastanede yapılması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, ideal sünnet yaşı hakkında da bilgi veren Topçu, 2-6 yaş arasında sünnetin zorunlu olmadıkça yapılmaması gerektiğini belirtti. Sünnetin deneyimli bir uzman tarafından uygun yaş aralığında ve cerrahi prensiplere uygun olarak yapılması gerektiğini de ifade etti.

Sünnet Zamanı Seçimi ve Yarıyıl Tatili İlişkisi Ortaya Çıktı!

Çocuk Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Perihan Topçu, pek çok ailenin sünnet zamanı seçiminde kararsızlık yaşadığını ve yarıyıl tatilinin sünnet için ideal bir dönem olduğunu belirtti. Topçu, evde dinlenme imkanı ve enfeksiyon riskinin düşüklüğü gibi sebeplerle yarıyıl tatilinin çocuklar için sünnet için uygun olduğunu vurguladı. Hem sağlık açısından hem de mevsimsel ve sosyal açıdan yarıyıl tatilinin, sünneti planlayan aileler için önemli bir fırsat olduğunu ifade etti.

Sünnet işleminin hastane ortamında yapılmasının en doğru seçim olduğunu belirten Topçu, işlemin genel anestezi veya lokal anesteziyle gerçekleştirilebileceğini söyledi. Günümüzde sünnetin çocuklarda travmalara yol açmadan kolaylıkla gerçekleştirilebildiğini ifade eden Topçu, soğuk hava şartları nedeniyle ev dışı aktivitelerin sınırlı olduğu yarıyıl tatilinin, çocuğun uygun şartlarda evde dinlenebileceği ve enfeksiyon riskinin düşük olduğu bir dönem olduğunu belirtti. Sünnet sonrası ilk hafta aşırı hareketlerden kaçınılması gerektiğini de ekledi.

Ayrıca Topçu, sünnetin ideal yaşının belirsiz olduğunu düşünen aileler için de birkaç tavsiyede bulundu. 2-6 yaş arasındaki çocukların sünnet edilmemesi gerektiğini ifade eden Topçu, bu yaş aralığındaki çocukların cinsel kimlik gelişimi, benmerkezcilik ve uyumsuzluk gibi sebeplerle sünnetin zorunlu olmadıkça yapılmaması gerektiğini belirtti. Çocuğun cinsel kimlik döneminde sünnetin yapılması durumunda, erkeklik gücünün kaybı korkusunun yaşanabileceğini ve ciddi travmalara yol açabileceğini vurguladı. Sünnetin ya 2 yaşından önce ya da 6 yaşından sonra yapılması gerektiğini söyleyen Topçu, çocukta enfeksiyon veya böbrek hastalığı riski varsa sünnetin 2 yaşından önce, diğer durumlarda ise 6 yaşından sonra önerildiğini aktardı.

Op. Dr. Topçu, sünnetin kolaylıkla tolere edilebilen bir işlem olduğunu belirtirken, işlemin doğru bir şekilde yapılmaması durumunda istenmeyen sonuçlarla karşılaşılabileceğini ifade etti. Fazla veya az kesim, kötü nedbe dokusu, şekil bozukluğu, şiddetli kanama, enfeksiyon, penis başının kaybı gibi sonuçlarla karşılaşmamak için işlemi deneyimli bir uzmanın, uygun yaş aralığında ve cerrahi prensiplere uygun şekilde yapması gerektiğini vurguladı. Sünnetin tercihen çocuk cerrahisi veya çocuk üroloji uzmanları tarafından gerçekleştirilmesi gerektiğini belirtti.

Son yıllarda gençlerde baş ve boyun kanserinde artış gözleniyor: İşte uzmanların açıklamaları!

Sıradaki haber:

Son yıllarda gençlerde baş ve boyun kanserinde artış gözleniyor: İşte uzmanların açıklamaları!

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.