h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Sağlık
  • Şırnak’ta 5 bin 500 kadın, 2023 yılında anne eğitim merkezine akın etti.

Şırnak’ta 5 bin 500 kadın, 2023 yılında anne eğitim merkezine akın etti.

Şırnak Devlet Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Gebe Okulu, 2023 yılında 5 bin 492 kadın başvuruda bulundu. Kadınlar, sağlıklı doğum yapmak ve doğru emzirme yöntemlerini öğrenmek için Gebe Okulu'na başvuruyor. Gebe Okulu, gebelikten doğuma ve doğum sonrası döneme kadar anne ve çocuk sağlığıyla ilgili eğitimlerin verildiği bir program sunuyor. Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yardımcısı Yunus Ayri, her kadının güvenli doğum hizmetlerinden yararlanma hakkına sahip olduğunu belirtiyor.

Şırnak Devlet Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Gebe Okulu’na, 2023 yılında 5 bin 492 kadın başvuruda bulundu. Geçtiğimiz yıl ise bu sayı 3 bin 29 olarak kaydedilmişti. Bu rakamlar, anne adaylarının doğal ve sağlıklı bir doğum gerçekleştirmek için bu okula olan ilgilerinin arttığını gösteriyor. Özellikle doğru emzirme yöntemlerini öğrenmek isteyen anneler, Gebe Okulu Emzirme Danışmanlığı eğitimine 5 bin 81 kişi olarak başvuruda bulundu.

Şırnak Devlet Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Gebe Okulu hizmetleri hakkında bilgi veren Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yardımcısı Yunus Ayri, gebelik sürecinin kadının hayatında önemli bir dönem olduğunu ve bu süreçte kadınların fiziksel, psikolojik ve sosyal değişimlere uyum sağlaması gerektiğini belirtti. Ayri, “Her kadının güvenli bir doğum gerçekleştirebilmesi, nitelikli sağlık hizmetlerinden yararlanabilmesi en temel haktır. Bu nedenle hastanelerimiz bünyesinde açılan gebe okullarımızda gebelik sürecinden doğuma ve doğum sonrası döneme kadar anne ve çocuk sağlığının korunması ve geliştirilmesine yönelik eğitimler verilmektedir” dedi.

Varis Şikayetleri, Kendisi Kadar Masum Değil

Sıradaki haber:

Varis Şikayetleri, Kendisi Kadar Masum Değil

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.