h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Sağlık
  • MÜ Tıp Fakültesi, tıp literatürüne yepyeni bir yöntem sunuyor

MÜ Tıp Fakültesi, tıp literatürüne yepyeni bir yöntem sunuyor

Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Prof. Dr. Hakan Aytan tarafından geliştirilen yeni ameliyat yöntemi, genital organ sarkmalarıyla mücadelede önemli bir adım olarak tıp literatürüne sunuldu. "Aytan Metodu" olarak adlandırılan cerrahi tekniği, hastaların risklerini azaltırken iyileşme sürecini de kolaylaştırıyor. Dünya çapında yayımlanan bu teknik, kadınları operasyondan bir gün sonra taburcu etme imkanı sağlıyor. Bu yöntemle şimdiye kadar 8 hasta başarılı bir şekilde tedavi edildi ve hastaların memnuniyeti oldukça yüksek oldu.

Mersin Üniversitesi (MÜ) Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Aytan, kadınların sıkça karşılaştığı genital organ sarkmalarına karşı yeni bir ameliyat yöntemi geliştirdi. Prof. Dr. Aytan’ın geliştirdiği “Aytan Metodu” adlı cerrahi tekniği, dünya çapında yayımlanan bir dergide tıp literatürüne sunuldu. Bu yöntem sayesinde kadınların ameliyat sonrasında daha kısa sürede iyileşebildiği ve hastaların çoğunun ağrılarının azaldığı belirtiliyor.

Genital organ sarkmaları, kadınların yaklaşık yüzde 50’sinde görülen yaygın bir sorundur. Bu durum, idrarla, dışkıyla ya da cinsel ilişkiyle ilgili problemlere neden olabilmektedir. Prof. Dr. Aytan, bu soruna yönelik farklı cerrahi tekniklerin dünya genelinde tanımlandığını ancak ideal bir tekniğin henüz belirlenmediğini ifade etti. Bu nedenle kendi kliniklerinde yeni bir ameliyat tekniği geliştirdiklerini söyleyen Aytan, “Aytan Metodu” olarak adlandırılan bu tekniğin, diğer tekniklere göre daha avantajlı olduğunu belirtti.

Daha önceki yöntemlerde, karın içerisine veya doğum kanalına yapılan ameliyatlarla bu sorunun tedavi edildiğini ifade eden Prof. Dr. Aytan, geliştirdikleri yöntemin ise doğum kanalından yapıldığını ve karın içerisine giriş ihtiyacının bulunmadığını söyledi. Bu sayede ameliyatın daha kolay ve kısa sürdüğünü, ayrıca ameliyat sonrası yapışıklık olasılığının da daha az olduğunu belirtti.

Şu ana kadar bu yeni yöntemle 8 hastayı başarılı bir şekilde tedavi ettiklerini açıklayan Aytan, hastaların ameliyat sonrasında herhangi bir sorun yaşamadığını ve memnuniyetlerinin yüksek olduğunu belirtti. Ameliyatın doğum kanalına gerçekleştirilmesi nedeniyle hastaların nekahat süresinin de çok kısa olduğunu vurgulayan Aytan, bu yöntem sayesinde hastaları ameliyatın ertesi gününde taburcu ettiklerini söyledi.

Geliştirilen bu yeni cerrahi tekniğin dünyaca ünlü bir dergide yayımlandığını belirten Aytan, bu sayede cerrahların ve araştırmacıların bu konuyla ilgili bilgi sahibi olabileceğini dile getirdi. Mersin Üniversitesi Hastanesi’nin güncel kılavuzlar ve teknolojiyle kadın genital organ sarkmaları ve ilgili problemlerin başarılı bir şekilde tedavi edildiğinin altını çizen Aytan, en güncel bilimsel yöntemlerle hizmet vermeye ve başarılı hekimler yetiştirmeye devam ettiklerini vurguladı.

İl Sağlık Müdürü Dr. Sarıkaya, hastanelerde sunulan sağlık hizmetlerinin kalitesini değerlendirdi

Sıradaki haber:

İl Sağlık Müdürü Dr. Sarıkaya, hastanelerde sunulan sağlık hizmetlerinin kalitesini değerlendirdi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.