h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Sağlık
  • Meyve dünyasının vazgeçilmezi hünnap, inanılmaz faydalarıyla göz dolduruyor!

Meyve dünyasının vazgeçilmezi hünnap, inanılmaz faydalarıyla göz dolduruyor!

Eskişehir'de aktarlık yapan Metin Ağılönü, Çin hurması olarak da bilinen hünnap meyvesinin faydalarını anlattı. Hünnap meyvesinin kalp, sindirim sistemi, bağışıklık sistemi, kas kontrolü, diş ve kemikler için faydalı olduğunu belirten Ağılönü, hünnap meyvesinin bir vitamin deposu olduğunu vurguladı. Ayrıca hünnap meyvesinin düşük kalorisi, yüksek lif ve C vitamini içeriği ile enerji sağlayan doğal bir şeker olduğunu söyledi. Hünnap meyvesinin aynı zamanda sinir sistemini, cilt sağlığını koruduğunu ve kilo vermek isteyenler için de faydalı olduğunu ifade etti.

Eskişehir’de uzun yıllardır aktarlık yapan Metin Ağılönü, dünyaca ünlü ve sağlık açısından tüketilmesi gereken bir meyve olan ‘Hünnap’ meyvesinin faydalarını açıkladı. Ağılönü, hünnap meyvesinin Çin hurması olarak da bilindiğini ve Güney Asya kökenli olduğunu belirtti. Ancak günümüzde bu meyvenin dünya çapında popüler hale geldiğini söyledi. Ağılönü, hünnap meyvesinin genellikle büyük çiçekli çalılar veya ağaçlarda yetiştiğini vurguladı. Kalp, sindirim sistemi, bağışıklık sistemi, kas kontrolü, diş ve kemik sağlığı için önemli faydaları olduğunu ifade eden Ağılönü, hünnap meyvesinin birçok sağlık sorunuyla mücadelede etkili olduğunu belirtti. Hünnap meyvesinin kilosunun boyuta bağlı olarak farklılık gösterdiği ve kilogram başına fiyatının 80 ile 125 TL arasında değiştiği dile getirildi.

Aktar Metin Ağılönü, hünnap meyvesinin bir vitamin deposu olduğunu ve özellikle kış aylarında tüketildiğinde büyük önem taşıdığını söyledi. Hünnap meyvesinin sağlık açısından faydalarını tek tek sıralayan Ağılönü, “Hünnap meyvesi, lif, vitamin ve mineral açısından zengin olmasının yanı sıra düşük kalorili bir meyvedir. Lif içeriği yüksek olduğu için sağlıklı bir atıştırmalık olarak tercih edilebilir. Hünnap, antioksidan ve bağışıklık artırıcı özellikleriyle dikkat çeken C vitamini açısından zengindir. Potasyum açısından da önemli miktarda içerir. Ayrıca vücuda doğal şeker sağlayarak enerji verir. Hünnap meyvesinin kalp sağlığını koruduğu, sinir sistemi ve cilt sağlığı için faydalı olduğu bilinmektedir. Diş, kemik ve kas sağlığını destekler. Ayrıca düzenli ve kontrollü bir şekilde tüketildiğinde enerji sağlayıcıdır. Özellikle soğuk havalarda sindirim sistemi ve bağışıklık sistemini güçlendirerek kilo verme sürecine yardımcı olur. Bu meyve yüksek antioksidan değerleriyle bilinir” şeklinde konuştu.

Uluslararası Termal Sağlık Turizmi Forumu tamamlandı

Sıradaki haber:

Uluslararası Termal Sağlık Turizmi Forumu tamamlandı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.