h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Sağlık
  • Kulak Estetiği Uzmanı, Keşke Kulak Ameliyatının 6-7 Yaşında Yapılmasını Tavsiye Etmiş

Kulak Estetiği Uzmanı, Keşke Kulak Ameliyatının 6-7 Yaşında Yapılmasını Tavsiye Etmiş

Plastik cerrah Prof. Dr. Hayati Akbaş, kepçe kulak problemiyle çocukların akran zorbalığına uğradığını ve 6-7 yaş döneminde ameliyatı yapılması gerektiğini belirtti. Kepçe kulakların çocukları rahatsız ettiğini ve sosyal hayatlarını olumsuz etkilediğini vurgulayan Akbaş, tedavinin erken yaşlarda gerçekleştirilmesi gerektiğini söyledi. Kepçe kulak ameliyatının kolay bir operasyon olduğunu ve kısa sürede tamamlanan bir iyileşme sürecine sahip olduğunu da ekledi.

Ünlü estetik cerrahı Prof. Dr. Hayati Akbaş, çocukların kepçe kulak problemiyle karşılaştığında akran zorbalığına maruz kaldığını ve çocukların sosyal hayata adım atmadan önce 6-7 yaş döneminde kepçe kulak ameliyatı geçirmeleri gerektiğini belirtti.

FBM Tıp Merkezi Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Hayati Akbaş, kepçe kulak ameliyatları hakkında bilgi verdi. Kepçe kulak sorununun önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Akbaş, “Kepçe kulak sorunu büyük bir konudur. Çocuklar, okul çağına gelene kadar kulaklarının öne doğru açık olmasından ciddi rahatsızlık duyarlar. Bu durum, kız veya erkek çocukları etkiler. Çocuklar, kepçe kulaklarını kapamak için saçlarını uzatarak veya erkekler uzun saç bırakarak bu durumu gizlemeye çalışırlar. Akran zorbalığının en sık yaşandığı konulardan biri de kepçe kulaktır. Çocuklarda dikkat çeken kepçe kulaklar varsa, kulaklar ön taraftan açık bir şekilde görünüyorsa mutlaka tedavi edilmelidir. Kepçe kulak ameliyatı, çocukların sosyal hayata girmeden 6-7 yaşlarında yapılmalıdır. Bazen insanlar, 70’li yaşlara kadar bu sorunu ihmal ederler. Sebepler ne olursa olsun, bu ihmal psikolojilerini olumsuz yönde etkiler. İlerleyen dönemlerde 40 veya 70 yaşında kepçe kulak ameliyatı için başvuran insanlarla karşılaşırız. Kulakların kafa derisine göre fazla açık olması, kadın veya erkek fark etmeksizin herkesi psikolojik olarak ciddi şekilde rahatsız edebilir. Bu durum arkadaşlar arasında veya çevrede baskı unsuru olabilir. Çocukların olumsuz etkilenmemesi için plastik cerrahlara başvurularak kepçe kulak düzeltilmelidir. Bu işlem, 6-7 yaşından sonra rahatlıkla yapılabilir. Ameliyatlar zorlu değildir ve genellikle 30-60 dakika sürer. Birkaç gün sonra çocuklar normal hayatlarına geri dönebilirler. Aileler, bu konuda dikkatli olmalıdır. Eğer çocuklarının bu durumdan rahatsız olduğunu hissediyorlarsa, mutlaka bir plastik cerrahi uzmanına başvurarak bu sorunu düzeltmelidirler” şeklinde konuştu.

Yeni yöntemle pulmoner kapağındaki darlık tedavi edildi

Sıradaki haber:

Yeni yöntemle pulmoner kapağındaki darlık tedavi edildi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.