h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Sağlık
  • Köy köy dolaşarak sağlık taraması yapıyorlar

Köy köy dolaşarak sağlık taraması yapıyorlar

Bitlis'in Ahlat İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri, köy köy gezerek sağlık taramaları yapmak ve bilgilendirme eğitimleri vermektedir. Mobil sağlık hizmetlerini sürdüren ekipler, her hafta bir köye giderek vatandaşları bir araya toplamakta ve tansiyon, şeker ölçümü gibi tetkiklerle sağlık taraması yapmaktadır. Ayrıca köy okullarında da bilgilendirme eğitimleri düzenlenmekte ve öğrencilere diş fırçası hediye edilmektedir. Uludere köyünde de sağlık taraması yapılan ekipler, kadınlara bulaşıcı hastalıklar ve mobil KETEM aracı hakkında bilgi vermektedir. Mobil sağlık hizmetinden memnun olan köy halkı, doktorlara teşekkür etmektedir.

Bitlis’in Ahlat İlçe Sağlık Müdürlüğü, köy köy dolaşarak sağlık taraması yapmak ve bilgilendirme eğitimleri vermek için ekiplerini görevlendirdi. Sağlık Bakanlığı’nın genelgesine uygun olarak mobil sağlık hizmetlerini sürdüren müdürlük, Ahlat’a bağlı köylere giderek vatandaşlara sağlık hizmeti sunmakta ve aynı zamanda bilgilendirme yapmaktadır.

Her hafta belirlenen bir köye yönlendirilen 1 doktor ve 4 hemşirelik ekibi, öncelikle halkı bir araya getirerek anons yapmaktadır. Daha sonra sağlık ekibi, köy halkının sorunlarını dinlemekte ve tansiyon, şeker ölçümü gibi çeşitli tetkikler yaparak sağlık taraması gerçekleştirmektedir. Ayrıca köy okullarını da ziyaret eden ekip, el yıkama, diş fırçalama gibi konular hakkında bilgilendirme yapmakta ve öğrencilere diş fırçası dağıtmaktadır.

Sağlık ekibi Uludere köyünü de ziyaret ederek sağlık taraması yapmış ve kadınlara da hizmet sunmuştur. Ahlat İlçe Sağlık Müdürü Dr. Cansu Cengiz, her hafta bir köye giderek vatandaşlara hem sağlık taraması hem de bilgilendirme hizmeti verdiklerini belirtmiştir. Mobil sağlık hizmetinin amaçlarından biri de halkın bu uygulamaya katılmasını teşvik etmektir.

Mobil sağlık taramasından yararlanan 65 yaşındaki Fadime Yürüyen ise bu hizmetten çok memnun olduklarını ifade ederek, hastaneye gidemeyen durumlarda bu hizmetin çok önemli olduğunu belirtmiştir. Tansiyon ve şeker ölçümünün yapıldığından ve bilgilendirme alarak sağlıklı yaşam konusunda bilinçlendirildiklerinden dolayı doktorlara teşekkür etmiştir.

Yozgat’ta üst solunum yolu şikayetiyle hastaneye başvuranların sayısı hızla artıyor

Sıradaki haber:

Yozgat’ta üst solunum yolu şikayetiyle hastaneye başvuranların sayısı hızla artıyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.