h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Sağlık
  • Konya’da Acil Yardım hizmetlerine 7 yeni ambulans eklendi

Konya’da Acil Yardım hizmetlerine 7 yeni ambulans eklendi

Konya İl Sağlık Müdürlüğüne tahsis edilen 7 yeni ambulans hizmete girdi. Böylece Konya'daki ambulans sayısı 133'e çıktı. Törenle teslim edilen ambulanslar, sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmayı hedefliyor. Konya Valisi, ambulansların sağlığa erişimi iyileştireceğini belirtti. İl Sağlık Müdürü ise 2023'e kadar 200 bin vakaya hızlı bir şekilde ulaşmayı amaçladıklarını söyledi. İldeki acil sağlık hizmetleri istasyonlarının da yenilendiği belirtildi.

Konya İl Sağlık Müdürlüğüne tahsis edilen 7 yeni ambulans, sağlık hizmetlerini daha da güçlendirmek amacıyla hizmete girdi. Ambulans sayısının 133’e ulaşmasıyla birlikte, Konya’daki 112 Acil Sağlık Hizmetleri istasyonlarında hizmet sunan ambulans sayısı arttı.

Ambulansların hizmete girmesi dolayısıyla İl Sağlık Müdürlüğü bahçesinde bir tören düzenlendi. Törende, 112 Acil Servis istasyon sorumlularına ambulanslar teslim edildi.

Sağlık Valisi Vahdettin Özkan, törende yaptığı konuşmada, sağlığa erişimin insanlık için çok önemli bir husus olduğunu belirtti ve yeni ambulansların sağlık hizmetlerini daha da iyileştireceğini söyledi. 112 acil sağlık hizmetlerinin sağlıkta erişimi etkinleştirmek için büyük bir şans olduğunu vurgulayan Vali Özkan, sağlık çalışanlarının insanların sağlık hizmetlerinden daha fazla faydalanmaları için hizmet verdiğini ifade etti. Özkan ayrıca, İl Sağlık Müdürlüğüne ve tüm sağlık çalışanlarına nitelikli sağlık hizmeti sunmaları için teşekkür etti ve yeni ambulansların hayırlı olmasını diledi.

Ambulans teslimi öncesinde konuşan İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç ise yeni ambulanslarla kaliteli ve hızlı bir hizmet sunacaklarını belirtti. İl Sağlık Müdürlüğü ambulans filosunun, son gelen ambulanslarla birlikte toplamda 133 ambulansa ulaştığını söyleyen Koç, bu güçlü araç filosunu sağlayanlara teşekkürlerini iletti.

Gelecekteki hedeflerinden bahseden Koç, sağlık hizmetlerinde kaliteyi artırmak ve en iyi koşullarda hizmet vermek için çalıştıklarını söyledi. Koç ayrıca, istasyon sayısını artırarak vakalara daha kısa sürede ulaştıklarını ve ambulans sayılarını da artırdıklarını ifade etti. Ayrıca 49 istasyonun yenilendiği, 21 istasyonun ise inşaat aşamasında olduğunu belirten Koç, yakın zamanda 70 istasyonu yenilemeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Vali Vahdettin Özkan ve İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç tarafından ambulans anahtarları 112 Acil Servis istasyon sorumlularına teslim edildi. Yeni ambulanslar dualar eşliğinde görev yerlerine uğurlandı. Ambulansların Ereğli, Beyşehir, Kulu, Yunak, Hadim, Karatay ve Selçuklu ilçelerinde hizmet vereceği belirtildi.

Uzmanından şah damarı tıkanıklığı uyarısı: “Bazen hiçbir bulgu vermeden hastanın büyük bir inme yaşamasıyla da kendini gösterebilir”

Sıradaki haber:

Uzmanından şah damarı tıkanıklığı uyarısı: “Bazen hiçbir bulgu vermeden hastanın büyük bir inme yaşamasıyla da kendini gösterebilir”

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.