h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Sağlık
  • Kış Aylarında Havaların Soğumasıyla Beraber Kış Çayı İlgisi Artıyor

Kış Aylarında Havaların Soğumasıyla Beraber Kış Çayı İlgisi Artıyor

Aydın'da grip ve nezleye karşı korunmak isteyen insanlar doğal ilaç olan zerdeçal, hibiskus, tarçın gibi bitkilerle yapılan kış çaylarına ilgi gösteriyor. Tuğba Kuruyemiş tarafından hazırlanan özel kış çayı da popülerliğini koruyor. Çeşitli baharatlardan üretilen kış çayı çocuklar ve hamile kadınlar tarafından da tüketilebiliyor. Bu bitkisel doğal çaylar boğaz iltihabı ve soğuk algınlığına karşı etkilidir. Kış çayı ayrıca solunum yolu enfeksiyonlarına karşı koruma sağlar.

Aydın’ın soğuyan havalarıyla birlikte, grip ve nezleden korunmak isteyen vatandaşlar, doğal ilaç olarak bilinen zerdeçal, hibiskus ve tarçın gibi bitkilerden yapılan kış çaylarına ilgi gösteriyor. Bağışıklık sistemini güçlendirmeyi hedefleyen vatandaşlar, aktarlara başvurarak, özellikle ıhlamur, adaçayı ve zencefil gibi bitkilerden yapılan çaylara yoğun ilgi gösteriyor. Bu doğal bitki ürünlerine talebin artmasıyla birlikte, Aydın merkezli ve Türkiye genelinde 100 şubesi bulunan Tuğba Kuruyemiş’in özel kış çayı karışımı da rağbet görüyor. Çeşitli baharatlarla hazırlanan bu doğal bitki çayının çocuklar ve ilaç kullanamayan hamile kadınlar tarafından da tercih edildiği belirtiliyor. Tuğba Kuruyemiş Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tonkul, “İlaçların yan etkileri olduğu için birçok kişi doğal yöntemleri tercih ediyor. Biz Tuğba Kuruyemiş olarak asırlık geleneklerle hazırlanan bu kış çayını üretiyoruz. Her yaş grubunun tüketebileceği bu bitki çaylarımız yoğun ilgi görüyor. Her yıl sonbahar-kış döneminde üretimini yapıp mağazalarımızda kış köşesi oluşturuyoruz. Ürünümüz büyük talep görüyor” şeklinde konuştu. Zencefil, zerdeçal, tarçın, meyan kökü, havlıcan, karanfil, kuşburnu ve bamya çiçeği karışımıyla yapılan kış çayı özellikle boğaz iltihabı ve soğuk algınlığına iyi geldiği biliniyor. Tonkul, köklü bir geleneği halkla yeniden buluşturduklarını belirterek, “Gerçekte, kış çayı yeni bir keşif değildir. Aslında bu, önemli bir geleneğin, unutulmaya yüz tutmuş bir geleneğin tekrar hayata geçirilmesidir. Eskiden insanların çoğu köylerde yaşadığı için bu doğal bitkilerden yapılan çaylar daha yaygın tüketilirdi. Ancak şehir yaşamının yoğunlaşmasıyla birlikte bazı gelenekler kaybolmuştur. Bu nedenle, eskiden ninelerimizin yaptığı bu çayı şimdi biz üretiyor ve halkın tüketimine sunuyoruz” dedi. Kış çayının, astım, bronşit, öksürük, nefes darlığı ve balgam sökücü gibi birçok solunum yolu enfeksiyon hastalığına iyi geldiği ve vücudu virüslere karşı koruduğu bildiriliyor.

11 yıl boyunca evli olan çift, PRP ve akupunktur tedavisi sayesinde çocuk sahibi olmanın mutluluğunu yaşıyor

Sıradaki haber:

11 yıl boyunca evli olan çift, PRP ve akupunktur tedavisi sayesinde çocuk sahibi olmanın mutluluğunu yaşıyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.