h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Sağlık
  • Hastanelerin dolduğu hastalık: Üst solunum yolu enfeksiyonu nedeniyle sağlık sistemi sıkıntıda

Hastanelerin dolduğu hastalık: Üst solunum yolu enfeksiyonu nedeniyle sağlık sistemi sıkıntıda

Üst solunum yolu enfeksiyonu konusunda uzmanlar uyarıyor. Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Bilge Katırcı, hastalığın belirtileri ve risk grupları hakkında bilgi verdi. Hastalığın boğaz ağrısıyla başladığını ve öksürüğün uzun sürebileceğini belirten Katırcı, özellikle kronik hastalığı bulunanların doktora başvurması gerektiğini söyledi. Risk grubunda olan 65 yaş üstü yetişkinler, 5 yaş altı ve 2 yaş altı çocuklar ile kronik hastalığı olanlar için grip aşısının önemine vurgu yapan uzmanlar, kişisel hijyen önlemlerinin yanı sıra maske takmanın da önemini vurguladı.

Üst solunum yolu enfeksiyonuyla ilgili uzman açıklaması: Kronik hastalığı bulunanlar dikkat!

Üst solunum yolu enfeksiyonu, son dönemlerde hastanelerin dolup taşmasına yol açan bir sorun haline geldi. Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Bilge Katırcı, bu konuda önemli açıklamalar yaptı. Özellikle kapalı ortamlarda hızla yayılan bu enfeksiyon, çeşitli yaş grupları ve kronik hastalığı bulunanlar için oldukça olumsuz etkilere neden olabiliyor. Dr. Katırcı, kişinin öksürüğünde artış, boğaz ağrısı gibi belirtiler olduğunda doktora başvurması gerektiğini ifade etti. Üst solunum yolu enfeksiyonlarının Eylül ve Ekim aylarında başladığını ve Nisan, Mayıs aylarına kadar devam ettiğini söyleyen Dr. Katırcı, şu anda Türkiye genelinde ciddi bir hasta yoğunluğu olduğunu da belirtti.

Özellikle risk gruplarının dikkat etmesi gerektiğini vurgulayan Dr. Katırcı, 65 yaş üstü kişilerin, 5 yaş altı ve 2 yaş altındaki çocukların ve kronik hastalığı olanların daha fazla risk altında olduğunu söyledi. Bu grupların grip aşısı olmalarını öneren Dr. Katırcı, grip virüslerinin sürekli değişime uğradığını ve her yıl Eylül ayında aşının güncellendiğini belirtti. Ayrıca kişisel temizlik ve maske kullanımının da önemine değinen Dr. Katırcı, el yıkamanın en az yarım dakika süreyle ve temizliği tamamlanacak şekilde gerçekleştirilmesi gerektiğini ifade etti. Kapalı mekanlarda ise metrobüs, otobüs, AVM ve hastane gibi yerlere giderken maske takmanın önemine dikkat çekti.

Bu önlemlerin alınmasıyla birlikte üst solunum yolu enfeksiyonlarının yayılmasının engellenebileceği ifade edildi. Uzmanlar, toplum sağlığını koruma adına her bireyin bu konuda sorumluluk alması gerektiğini önemle vurguladı.

Takviye kullanımında dikkatli olmanız gereken noktalar

Sıradaki haber:

Takviye kullanımında dikkatli olmanız gereken noktalar

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.