h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Sağlık
  • Göz Lazeri Hakkında Uzmanlardan İlgi Çekici Açıklama: İşte Detaylar

Göz Lazeri Hakkında Uzmanlardan İlgi Çekici Açıklama: İşte Detaylar

Gaziantep Özel Hatem Hastanesi'ndeki Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanları, refraktif lazer uygulamaları hakkında bilgi verdi. Lazer cerrahisi için hastalar üç gruba ayrılıyor: cerrahiye uygun olanlar, bazı risk faktörleri olanlar ve cerrahi önerilmeyenler. Refraktif lazer uygulaması için en az 18 yaş ve ilerlemeyen göz numaraları öneriliyor. Operasyonu takiben hastanede yatış gerekmez ve iş hayatına dönüş süresi ortalama 2-5 gün arasında değişir. Lazer operasyonu sonrasında gözlük veya lens kullanma gereksinimi azalır, ancak sıfır numara beklentisi olmamalıdır. Yıllar içinde göz numarasında artış olabilir, ancak uygun durumda tekrar lazerle veya gözlük-kontakt lensle düzeltilebilir.

Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanlarından Refraktif Lazer Hakkında Bilgilendirme

Gaziantep Özel Hatem Hastanesi, Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mete Güler ve Doç. Dr. Burak Bilgin, halk arasında “göz çizdirme” olarak bilinen refraktif lazer uygulamaları hakkında önemli bilgiler verdi.

Göz sağlığının önemine dikkat çeken uzmanlar, lazer cerrahisinin planlanmasında hastaların kabaca üç gruba ayrıldığını belirtti. Birinci grup hastalarda cerrahi işlem rahatlıkla gerçekleştirilebilirken, ikinci grup hastalarda cerrahinin riskleri göz önünde bulundurulmalı ve detaylı olarak değerlendirilmelidir. Üçüncü grup hastalarda ise lazer cerrahisi kesinlikle önerilmez, çünkü hastaların cerrahiye uygun olmadığı belirlenmiştir.

Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Burak Bilgin, refraktif lazer uygulamaları için en uygun yaşın 18 olduğunu ve tercihen 20 yaşından sonra uygulanması gerektiğini belirtti. Ayrıca göz numaralarında son bir yılda herhangi bir ilerleme olmamasının da dikkate alınması gerektiğini vurguladı. Operasyon sırasında anestezi sağlandığını ve hasta

Ofis Çalışanlarının Kısa Mola Sırasında Bile Egzersiz Yapmaları Önemli!

Sıradaki haber:

Ofis Çalışanlarının Kısa Mola Sırasında Bile Egzersiz Yapmaları Önemli!

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.