h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Sağlık
  • Eski Malatya Semt Polikliniği, 22 mahalleye rahat nefes aldıracak

Eski Malatya Semt Polikliniği, 22 mahalleye rahat nefes aldıracak

Eskimalatya'da Sağlık Bakanlığı'na tahsis edilen alanda tamamlanan Semt Polikliniği hizmete girdi. Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, merkezin 22 mahallenin sağlık yükünü alacağını belirtti. Eskimalatya'da bulunan semt polikliniği, yeni binasıyla halka hizmet vermeye devam edecek. Polikliniğin başkan tarafından tahsis edilen alanda yapılan çalışmalar sonucunda açıldığı belirtildi. Başkan Güder, semt polikliniğinin bölge halkına büyük bir hizmet olduğunu ve sağlık yükünü azaltacağını ifade etti. Poliklinik, 22 mahallenin tedavi ihtiyaçlarını karşılayacak.

Eskimalatya’da Sağlık Bakanlığı tarafından tahsis edilen alanda inşa edilen Semt Polikliniği hizmete girdi. Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, merkezin 22 mahallenin sağlık beklentilerini karşılayacağını belirtti.

Eskimalatya bölgesinde bulunan Semt Polikliniği’nin mevcut binasının deprem sonrasında hasar gördüğünü ifade eden Başkan Güder, belediyeye ait bir arazinin Sağlık Bakanlığı’na tahsis edilmesiyle poliklinik inşaatının başladığını ve artık hizmet verebileceğini söyledi.

Başkan Güder, “5 dönümlük bir arazimiz vardı ve bu alanda bir semt polikliniği kurma fikri ortaya çıktığı zaman önceki dönem vekilimiz Hakan Kahtalı’nın girişimleriyle dünya bankasından bir bütçe ayrıldı. Bu bütçeyle burada güzel bir semt polikliniği inşa edildi. İçini gezdik, nezih bir ortam. Bu semt polikliniği, 22 adet mahallenin ihtiyaçlarını karşılayacak. Sağlık sektöründe, sağlık merkezlerini aktifleştirerek hastanelerin iş yükünü azaltma politikası doğru bir yaklaşım. Umuyorum ki bu bölgenin birincil sağlık ihtiyaçları bu poliklinik tarafından karşılanacak. Vatandaşlarımız burada büyük çoğunluğunu tedavi edebilecekler. Bu bölge için gereklilik ve güzel bir hizmet oldu” dedi.

Başkan Güder, Battalgazi Belediyesi’nin diğer kurumlara destek verdiğini belirterek, “Sadece yol ve altyapı çalışmaları değil, sağlık, eğitim gibi birçok alanda da belediyelerin etkisi vardır. Deprem sonrasında şehir yeniden yapılandırılacak. Bu süreçte belediye olarak sağlık müdürlüğü, eğitim camiası, çevre ve şehircilik gibi bakanlıklara ekstra hizmetler sunuyoruz. Bu projede de yer tahsisi ve çevre düzenlemesi gibi konularda belediye olarak katkı sağlıyoruz. Hocalarımızın emirlerinde olacağız çünkü hepimiz vatandaşa hizmet ediyoruz. Malatya’ya ve ilçemize nasıl katkı sağlayabiliriz, bu konuda çaba gösteriyoruz” şeklinde konuştu.

Malatya Sağlık İl Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Erhan Berk ise Battalgazi’de eski hastane binasının yerine güzel bir hastane inşa edildiğini belirterek, Başkan Güder’in desteğiyle bu sağlık tesisi projesini hayata geçirdiklerini ifade etti. Berk, Battalgazi’ye aile hekimliği birimi, sağlıklı yaşam merkezi, 112 istasyonu ve semt polikliniği gibi tesislerin kazandırıldığını belirterek Başkan Güder’e teşekkürlerini iletti.

Kütahya’da düzenlenen “Özgür Ol, Bağımlı Olma” etkinliği

Sıradaki haber:

Kütahya’da düzenlenen “Özgür Ol, Bağımlı Olma” etkinliği

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.