h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Sağlık
  • Eklem Faresi İle Dikkatleri Şaşırtan Diz Açıklaması

Eklem Faresi İle Dikkatleri Şaşırtan Diz Açıklaması

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde gerçekleştirilen ameliyatla, bir hastanın dizlerinden çoklu sinovial kondromatozisi adı verilen eklemlerde oluşan kemik parçaları başarılı bir şekilde çıkarıldı. Bu rahatsızlık özellikle diz ekleminde görülse de, kalça, dirsek ve diğer eklemlerde de ortaya çıkabilir. Operasyon, Doç. Dr. Zekeriya Okan Karaduman, Doç. Dr. Mehmet Arıcan ve Dr. Öğr. Üyesi Sönmez Sağlam tarafından yapıldı.

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde gerçekleştirilen başarılı bir operasyonla, eklem faresi olarak da bilinen multipl sinovial kondromatozisi artroskopik yöntemle çıkartıldı. Bu olağanüstü ameliyat, diz ağrısı şikayetiyle hastane ziyareti yapan bir hastanın dizlerindeki 41 adet multipl sinovial kondromatozinin başarılı bir şekilde çıkarılmasıyla gerçekleştirildi. Bu tür cisimler, diz eklemi yanında kalça, dirsek ve diğer eklem bölgelerinde de görülebilen, eklem sıvısında veya sinoviyumda bulunan kıkırdak veya kemik parçalarından oluşan küçük kitlelerdir. Eklem faresi olarak adlandırılan bu cisimlerin boyutları, birkaç milimetreden birkaç santimetreye kadar değişebilir.

Operasyon, Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği’nde Doç. Dr. Zekeriya Okan Karaduman, Doç. Dr. Mehmet Arıcan ve Dr. Öğr. Üyesi Sönmez Sağlam tarafından başarıyla gerçekleştirildi. Bu haber, tıbbi bir başarı örneğini yansıtırken aynı zamanda dikkat çekici bir konu olduğu için okuyucuların ilgisini çekeceğini ve arama motorlarında daha fazla tıklama alacağını umuyoruz.

Türkiye’de 10 bine yakın kişi verem hastalığına yakalanmış

Sıradaki haber:

Türkiye’de 10 bine yakın kişi verem hastalığına yakalanmış

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.