h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Sağlık
  • Çocukların sünneti için en uygun zamanlardan biri olarak sömestr tatili

Çocukların sünneti için en uygun zamanlardan biri olarak sömestr tatili

Çocuk cerrahisi uzmanı Opr. Dr. Ayşe Bahar Edirne, çocukların sağlıklı bir şekilde sünnet olabilmeleri için sömestr tatilinin en uygun zaman olduğunu söyledi. Edirne, sünnet işleminin uzman bir cerrah tarafından yapılması gerektiğini vurgulayarak, ameliyathane ortamının tercih edilmesi gerektiğini belirtti. 6 ay-3 yaş ve 5-7 yaş arası dönemlerin en uygun sünnet zamanları olduğunu da ekledi. Sünnetin hem hijyen hem de cinsel hastalıklardan korunma açısından faydalı olduğunu ifade etti.

Çocuk Cerrahisi Uzmanı Dr. Ayşe Bahar Edirne, sömestr tatilinin sünnet için uygun bir zaman olduğunu belirtti. Sünnetin, çocuğun en az sıkıntı çekeceği ve hatırlamayacağı bir yaşta yapılmasının önemli olduğunu vurgulayan Dr. Edirne, işlemin bir cerrahi operasyon olduğunu ve uzman bir hekim tarafından gerçekleştirilmesi gerektiğini söyledi. Sünnetin ameliyathane ortamında çocuk cerrahları tarafından yapıldığında daha güvenli olduğunu ifade eden Dr. Edirne, işlem sonrasında çocuğun gözlem altında tutulduğunu ve antibiyotikli krem ve ağrı kesici şurup ile iyileşme sürecinin desteklendiğini belirtti. 3-5 yaş arasında sünnetin önerilmediğini ancak en uygun dönemin 6 ay-3 yaş ve 5-7 yaş aralığı olduğunu dile getiren Dr. Edirne, sünnetin penis ucu temizliğini sağlamanın yanı sıra cinsel yolla bulaşan hastalıklardan korunmaya yardımcı olduğunu açıkladı.

Yalova’da sağlık hizmetlerinden memnuniyet oranı 2023 yılında yüzde 91’e çıktı

Sıradaki haber:

Yalova’da sağlık hizmetlerinden memnuniyet oranı 2023 yılında yüzde 91’e çıktı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.