h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Sağlık
  • Çevre Temizliği, Toplum Sağlığı için Kişisel Hijyen Kadar Önemli

Çevre Temizliği, Toplum Sağlığı için Kişisel Hijyen Kadar Önemli

Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi'nden Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Hayriye Altunay, hijyen konusunda kişisel ve ev temizliği kadar çevre temizliğine de dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. Mikroorganizmaların yayılımının önlenmesi ve enfeksiyon hastalıklarının engellenmesi için hijyenin çok önemli olduğunu vurgulayan Altunay, özellikle el hijyeninin enfeksiyonların önlenmesinde kilit rol oynadığını ifade etti. Altunay, kişisel hijyenin yanı sıra çevre temizliğine dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Sağlıklı bir yaşam için hijyen kurallarına uyulmasının önemli olduğunu belirten Altunay, her bireyin hijyen konusunda sorumluluk taşıdığını vurguladı.

Hijyen konusunda uzman olan Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Uzm. Dr. Hayriye Altunay, 16 Ocak Dünya Hijyen Günü vesilesiyle hijyenin önemine vurgu yaparak, kişisel vücut temizliği ve ev temizliği kadar dikkat edilmesi gereken bir konunun da çevre temizliği olduğunu belirtti.

Altunay, mikroorganizmaların yayılmasının önlenmesinin, enfeksiyon hastalıklarının da dahil olduğu birçok hastalığın önüne geçilmesi açısından oldukça önemli olduğunu söyledi. Bu nedenle, kişisel vücut temizliği ve ev temizliği kadar çevre temizliğine de özen gösterilmesi gerektiğinin altını çizdi.

El hijyeninin enfeksiyon hastalıklarının önlenmesinde kilit bir rol oynadığına da değinen Altunay, el hijyeninin su ve sabunla düzgün bir şekilde sağlanması gerektiğini ve gerektiğinde kesintiye uğramadan ve yeterli bir şekilde yapılması gerektiğini belirtti. Ayrıca, mevsim ve çalışma koşullarına bağlı olarak kişisel hijyen kurallarına uymanın önemli olduğunu vurguladı. Haftada en az bir kez banyo yapılması, tırnak, saç, diş, kıyafet bakımı ve temizliğine özen gösterilmesi gerektiğini ifade etti.

Altunay, sağlıklı bir ortamın korunabilmesi için hijyen kurallarının düzenli ve doğru bir şekilde uygulanması gerektiğini söyledi. Kişisel hijyen kadar önemli olan çevre hijyenine de özen gösterilmesi gerektiğini belirten Altunay, bu şekilde hijyenik bir yaşam ve ortamın oluşturulacağını ifade etti. Aksi takdirde, enfeksiyon hastalıkları da dahil olmak üzere çeşitli hastalıkların yayılmasının kaçınılmaz olduğunu vurguladı. Her bireyin kendi sağlığı ve toplumda yaşayan diğer bireylerin sağlığı için hijyen kurallarına dikkat etmesinin önemli olduğunu söyledi.

Mesane kanseriyle ilgili yaygın yanlış anlamaların doğruluğunu ortaya koyuyoruz

Sıradaki haber:

Mesane kanseriyle ilgili yaygın yanlış anlamaların doğruluğunu ortaya koyuyoruz

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.