h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a

300 Bin Ziyaretçi, Ters Ev’i Gezip Gördü!

Van'ın İpekyolu Belediyesi tarafından inşa edilen ters ev, 2021'de 300 bin kişinin ziyaret ettiği bir mekan haline geldi. İpek Park'ta bulunan 2 katlı ters ev, İranlı turistler başta olmak üzere tüm ziyaretçilerin büyük ilgisini çekiyor. İpekyolu Belediyesi Başkan Yardımcısı Birol Duman, ters evin Van'ın simge noktalarından biri haline geldiğini belirtirken, aynı zamanda çocuklar, engelliler ve şehit/gazi yakınlarına ücretsiz hizmet verdiklerini söyledi. Ters eve olan yoğun ilgiden memnuniyet duyduklarını ifade eden Duman, teşekkürlerini iletti.

Van’ın İpekyolu Belediyesi tarafından 2021 yılında yapılan ters ev, tam 300 bin kişi tarafından ziyaret edildi.

İpekyolu Belediyesi, Şerefiye Mahallesi’nde bulunan İpek Park’ta inşa ettiği 2 katlı ters ev ile yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Ters evin tüm iç dekorasyonu da ters olarak tasarlandı. 2021 yılında hizmete açılan ters ev, özellikle İranlı turistler başta olmak üzere her kesimden insanların ilgisini çekiyor. Açılışından bu yana, yaklaşık olarak 300 bin kişi ters evi ziyaret etti.

İpekyolu Belediyesi Başkan Yardımcısı Birol Duman konuyla ilgili yaptığı açıklamada, İpek Park içinde yer alan ters evin yanı sıra buz pisti, engelsiz kafe, 7D sinema, çocuk kreşi ve çocuk kütüphanesi, açık voleybol ve basketbol sahaları, ayrıca çizgi film karakter heykellerinin bulunduğunu belirtti. Duman, özellikle ters evin, İpek Park’ı cazibe merkezi haline getirdiğine dikkat çekerek, “Ters ev, Van’ın bir sembolü haline geldi. İnsanlar burayı buluşma noktası olarak kullanıyor. Özellikle ters ev yılda 100 binden fazla ziyaretçi ağırlıyor” dedi.

Duman, ters evin sadece Van merkez ve çevre mahallelerine değil, aynı zamanda kırsal mahallelere ve ilçelere de hizmet verdiğini vurgulayarak, “Özellikle kırsal mahallelerden ve çevre ilçelerden gelen çocuklar, engelliler, şehit ve gazi yakınlarına ücretsiz hizmet sunuyoruz. Ayrıca karne zamanlarında tüm çocuklara ücretsiz hizmet veriyoruz” şeklinde konuştu.

Ters evin ilgi görmesinden memnuniyet duyduklarını belirten Duman, “Özellikle Van’daki turizm acenteleri, belirli saatlerde turistleri getirme konusunda bizimle iletişime geçiyor. İranlı turistler en çok ilgi gösteren grup. Sürekli geliyorlar. Şu ana kadar beklentimizi aştık. Bunda burayı işletenlerin büyük katkısı oldu. Emek veren herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Denizli arenasında şampiyon develer sergide boy gösterecek

Sıradaki haber:

Denizli arenasında şampiyon develer sergide boy gösterecek

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.