h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Eğitim
  • Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç, Türkiye’nin Geleceğini Şekillendiren ‘Zeka Gücü’müzü Anlattı

Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç, Türkiye’nin Geleceğini Şekillendiren ‘Zeka Gücü’müzü Anlattı

Turkcell'in Millî Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle başlattığı 'Zeka Gücü' projesi kapsamında Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç, Şanlıurfa BİLSEM'deki Turkcell Zeka Gücü Sınıfı'nı ziyaret etti. Turkcell, özel yetenekli öğrencilerin teknolojiye olan ilgisini artırmak ve gelişimlerine uygun ortamlar sağlamak amacıyla bu projeyi hayata geçirdi. Dr. Ali Taha Koç, projenin detaylarını paylaşırken, Turkcell'in Türkiye Yüzyılı'nı Dijitalin Yüzyılı haline getirme hedefi doğrultusunda 'teknoloji üreten' nesillerin yetişmesine katkı sağlamayı amaçladıklarını belirtti. Proje kapsamında şu ana kadar 250 binden fazla öğrenciye ulaşıldı ve öğrencilerin ulusal ve uluslararası yarışmalarda 400'den fazla ödül kazandığı aktarıldı. Turkcell, Zeka Gücü Projesi ile Türkiye'nin geleceğine katkıda bulunmayı sürdürecek.

Turkcell, Millî Eğitim Bakanlığı ile iş birliği yaparak özel yetenekli çocukları geleceğe hazırlayan “Zeka Gücü” projesini başlattı. Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç, Şanlıurfa BİLSEM’deki Turkcell Zeka Gücü Sınıfı’nı ziyaret etti ve projenin detaylarını paylaştı. Dr. Ali Taha Koç, Turkcell’in “Zeka Gücü” ile Türkiye’yi dijital bir çağa taşımayı hedeflediklerini belirterek, “Sadece teknoloji tüketen” bir toplum yerine teknoloji üreten bir neslin yetişmesine katkı sağlamak istediklerini söyledi.

Turkcell, Millî Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle Türkiye’nin özel yetenekli öğrencilerinin teknolojiye olan ilgisini artırmak ve gelişimlerini desteklemek amacıyla başlattığı “Zeka Gücü” projesi devam ediyor. Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç, Şanlıurfa Bilim ve Sanat Merkezi’ndeki Turkcell Zeka Gücü Sınıfı’nı ziyaret ederek öğrenciler ve öğretmenlerle bir araya geldi. Öğrencilere karne hediyesi olarak robotik ve kodlama kiti verildi.

Dr. Ali Taha Koç, “7 bölge, 48 şehir, 76 Zeka Gücü Sınıfı ile 250 binden fazla öğrenciye ulaştık” dedi ve Zeka Gücü projesi sayesinde özel yetenekli öğrencileri teknoloji ve bilimle buluşturduklarını ifade etti. Turkcell olarak, Türkiye’yi dijital bir çağa taşımayı hedeflediklerini belirten Koç, “Sadece teknoloji tüketen” bir toplum yerine “teknoloji üreten” bir neslin yetişmesine katkı sağlamak istediklerini vurguladı. Proje kapsamında kullanılan dizüstü bilgisayarlar, 3D yazıcılar ve robotik kodlama kitleri gibi donanımlar sayesinde öğrencilerin teknoloji tabanlı çözümler üretebilecek beceriler kazandığını söyledi. 76 Zeka Gücü sınıfıyla, depremden etkilenen 9 il dahil olmak üzere 250 binden fazla öğrenciye ulaşılmasının gurur verici olduğunu belirtti. Turkcell olarak, genç neslin yeteneklerini keşfetmeye ve uluslararası başarılara ulaşmalarına destek olmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevine Muhlis Ceylani getirildi

Sıradaki haber:

Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevine Muhlis Ceylani getirildi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.