h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Eğitim
  • İHA Pilotu eğitimini tamamlayan kursiyerlere sertifikaları Rektör Alma tarafından takdim edildi

İHA Pilotu eğitimini tamamlayan kursiyerlere sertifikaları Rektör Alma tarafından takdim edildi

Iğdır Üniversitesi, İHA pilotu eğitimi alan kursiyerlere sertifikalarını takdim etti. İnsansız Hava Aracı (İHA) 0 ve İHA 1 sınıflarında gerçekleştirilen eğitimler sayesinde kursiyerler, İHA kullanımında sertifikalı hale geldi. Rektör Mehmet Hakkı Alma, sertifika töreninde kursiyerleri tebrik ederek eğitimin kariyer gelişimine ve üniversitenin havacılık faaliyetlerine katkı sağlayacağını belirtti.

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Iğdır Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen “İnsansız Hava Aracı (İHA) Pilotu (İHA-0 VE İHA-1 sınıfı) Eğitimi”ni başarıyla tamamlayan katılımcılara sertifikalarını takdim etti.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yetkilendirilen Iğdır Üniversitesi, İHA 0 ve İHA 1 eğitimini ilk kez gerçekleştirerek başarıyla tamamladı. Kursiyerler, İHA1 kategorisinde yer alan ve ticari amaçla kullanılabilen İnsansız Hava Aracı Ticari Pilot Sertifikası’nı elde ettiler. Bu sertifika ile kursiyerler, 25 kg ağırlığına kadar olan İHA’ları kullanabilmektedir. Takdim töreni düzenlenen sertifikalarla birlikte gerçekleştirildi. Rektör Alma, sertifika töreninde katılımcıları tebrik ederek, bu önemli eğitimin bireylerin kariyer gelişimine katkı sağlayacağını ve üniversitenin teknoloji ve havacılık alanındaki faaliyetlerine destek olacağını ifade etti.

Köyceğiz’de 6 okul eTwinning okulu seçildi

Sıradaki haber:

Köyceğiz’de 6 okul eTwinning okulu seçildi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.