h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a

Toplantıda Fikirler Tartışıldı

Antalya'da Muratpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen sosyal inovasyon programı, Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve İnovasyon Merkezi'nde gerçekleştirildi. 80 kadının katıldığı eğitimde, kadınlar toplumsal sorunlar için yeni çözümler üretmeyi amaçlayan girişimcilik modellerini tartıştı. Eğitimde, fikirlerin toplumsal yarar sağlaması ve ekonomik kazanç elde edebilmesi üzerine çalışmalar yapıldı. Katılımcılar, sosyal inovasyon fikirlerini geliştirirken aynı zamanda proje yazma ve inovasyon konularında da bilgi sahibi oldular. Eğitime katılanlar, eğitimi dolu dolu ve faydalı bulduklarını belirttiler.

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nin Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve İnovasyon Merkezi’nde (ASSİM), kadınların toplumsal sorunlara sürdürülebilir ve adil çözümler üretebilmesi için bir sosyal inovasyon programı düzenlendi. Bu program, Mekatronik Mühendisi Doç. Dr. Hüseyin Üvet tarafından eğitim verildi ve kursiyerlerin “fikirlerini masaya yatırma” aşamasına gelindi.

ASSİM, yenilikçi fikirleri ve projeleri olan kadınların topluma katkıda bulunabilmesini ve kendi işlerini kurabilmesini hedefleyen bir sosyal inovasyon ve girişimcilik eğitimi başlattı. Eğitim 18-19 Ocak tarihlerinde gerçekleştirildi ve 80 kadın katılımcıyla yapıldı. Katılımcılar, belirlenen konular üzerinde girişimcilik modelleri hakkında fikirlerini masaya yatırdılar. Bu sosyal inovasyon eğitimi, toplumsal sorunlara daha etkili, verimli, sürdürülebilir ve adil çözümler sunmayı hedefleyen yeni bir yaklaşım olarak öne çıktı.

Doç. Dr. Üvet, ASSİM’de sosyal inovasyon eğitimi verirken katılımcıların fikirlerini topluma faydalı hale getirmeleri, ekonomik kazanç sağlayabilmeleri ve fikirlerini sunarken ikna süreçleri üzerine tartışabildikleri bir ortam yaratmayı amaçladıklarını belirtti. Doç. Dr. Üvet, eğitime katılan kadın katılımcılar hakkında da “Katılım çok güzel. Çok güzel çalışmalar yaptılar. Yuvarlak masa grup çalışmalarıyla birlikte fikirlerini masaya yatırdılar” şeklinde konuştu.

Sosyal inovasyon eğitimine katılan Ekolojik Yaşam Derneği Başkanı Meziyet Avcı, Muratpaşa Belediyesi’nin düzenlediği tüm kursları takip ettiğini dile getirdi. Eğitim programını öğrenince proje yazma, girişimcilik, proje ve inovasyon konularındaki bilgilerini artırmak istediğini söyleyen Avcı, bu eğitim programıyla projelendirme konusundaki eksikliklerini giderdiğini belirtti.

Eğitime katılan bebek ve doğum fotoğrafçısı Burcu Tuzluoğlu ise kamu yönetimi ve fotoğrafçılık alanlarında eğitim aldığını ifade etti ve bu eğitim programının ilgisini çektiğini çünkü her iki disiplini birleştirerek toplumda güzel projelere imza atma niyetinde olduğunu belirtti. Tuzluoğlu, eğitim programının dolu dolu olduğunu ve çok keyif aldığını söyledi. Ayrıca, gelecek için Antalya’da güzel projeler yapacaklarına inandığını ifade eden Tuzluoğlu, bu tür eğitimlerin artırılması gerektiğini ve özellikle kadın girişimciler için önemli bir örnek teşkil ettiğini vurguladı. Sonuç olarak, eğitimlere destek verdiğini belirten Tuzluoğlu, bu eğitimlerin çevrede faydalı rol modeller oluşturduğunu da sözlerine ekledi.

Pamukkale Üniversitesi, Hukuk alanında Türkiye’nin önde gelen üniversiteleri arasına katıldı.

Sıradaki haber:

Pamukkale Üniversitesi, Hukuk alanında Türkiye’nin önde gelen üniversiteleri arasına katıldı.

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.