h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Eğitim
  • Rektör, final haftasında öğrencilere moral verdi

Rektör, final haftasında öğrencilere moral verdi

Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar, final haftasında kütüphanede ders çalışan öğrencilerle buluştu. Öğrencilere moral veren Prof. Dr. Yaşar, onlarla sohbet ederek sorunlarını dinledi. Kütüphanenin kapasitesini artırmak için çalışmaların devam ettiğini belirten Yaşar, yakın zamanda yeni bir kütüphane binası yapmayı planladıklarını söyledi. Öğrenciler ise, açık olan kütüphanenin sınav döneminde kendilerine büyük avantaj sağladığını ve burayı ikinci bir evleri gibi gördüklerini ifade ettiler.

Mersin Üniversitesi Rektörü, Öğrencilere Moral Verdi

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar, final haftası boyunca kütüphanede ders çalışan öğrencilerle bir araya gelerek moral verdi.
Kütüphanede final sınavlarına hazırlanan öğrencilere simit ve çay ikramında bulunan Rektör Yaşar, onlarla sohbet ederek sorunlarını dinledi. Rektör Yaşar, final döneminde öğrencilerin kütüphanede 24 saat çalışmasını sağlamak için ellerinden gelenin yapıldığını belirtti. Yaklaşık 400 öğrencinin kütüphanede çalıştığına dikkat çeken Rektör Yaşar, bir kısmının yurda döndüğünü ancak kalanların hem grup hem de bireysel çalışmalarını sürdürdüklerini ve saat 06.00’ya kadar kütüphanede kaldıklarını ifade etti. MEÜ’nün sınav döneminde 24 saat açık olan kütüphanesinin öğrencilerin başarılarını artırdığını vurgulayan Rektör, simit ve çay gibi destekleri sağladıklarını ve bunu artırmak için ellerinden geleni yapacaklarını dile getirdi.

Kütüphanenin kapasitesinin yaklaşık 500 kişi olduğunu ifade eden Rektör Yaşar, bu kapasiteyi 700 kişiye çıkarmak için çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Ayrıca yeni bir kütüphane binası için araştırmaların yapıldığını ve yakın bir zamanda adımlar atacaklarını söyledi. Rektör Yaşar, mevcut kapasitenin öğrenciler için yeterli olduğunu ancak sınav dönemlerinde yoğun bir talep olduğunu belirterek, bu talebi göz önünde bulundurarak kapasite artırımına gideceklerini ifade etti.

Fen Fakültesi Matematik Bölümü öğrencileri de kütüphanenin sınav haftalarında 24 saat açık olmasının büyük bir avantaj sağladığını ve çay, simit gibi ikramlarla desteklendiğini söyledi. Öğrenciler, kütüphane ortamının eksiksiz olduğunu ve sınav haftalarını olumlu bir şekilde geçirdiklerini dile getirdi.

Kaynak: Vakit.com.tr

Yeni doçentler, akademik mesleklerine cüppelerini giyerek adım attılar

Sıradaki haber:

Yeni doçentler, akademik mesleklerine cüppelerini giyerek adım attılar

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.