h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Eğitim
  • Okullarda, şehitlerimiz için dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi

Okullarda, şehitlerimiz için dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda bayrak törenlerinde Pençe-Kilit Hareket bölgesinde şehit olan askerler için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Esenevler Şehit İbrahim Ateş Anadolu Lisesindeki bayrak törenine katıldı. Bakan Tekin, şehit askerleri anarak ülkenin birliğini ve çocukların vatan sevgisini gelecek kuşaklara taşımanın önemine vurgu yaptı. Türkiye genelindeki okullarda da benzer etkinlikler düzenlendi.

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olan ilköğretim ve ortaöğretim kurumları, bugün bayrak töreni öncesinde Pençe-Kilit Harekat bölgesinde şehit olan askerler için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olan okullarda, şehitlerimiz için saygı duruşu gerçekleştirildi. Bakan Yusuf Tekin, Esenevler Şehit İbrahim Ateş Anadolu Lisesi’nde yapılan bayrak törenine katıldı. Tören sonrasında Bakan Tekin, Pençe-Kilit Harekat Bölgesi’nde şehit olan askerlerimize rahmet dileyerek şunları söyledi: “Allah mekanlarını cennet etsin. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizin ve bu vatan için fedakarlık yapmış tüm atalarımızın mekanları cennet olsun. Biz hem bireysel olarak bu acıyı yaşıyoruz hem de Milli Eğitim Bakanlığı olarak başka bir görevimiz var. Bu ülkenin birliği, beraberliği ve çocuklarımızın vatanlarına ve milletlerine olan sevgisini ve saygısını gelecek kuşaklara aktarmak bizim en temel görevlerimizden biridir. Bugün tüm okullarda çocuklarımızın bu duygularını taze tutacak bir farkındalık oluşturmaya çalıştık. Hep beraber şu mesajı vermiş olduk: Bu ülke, gençleriyle ve vatandaşlarıyla birlikte vatan toprağını savunacak ve her türlü fedakarlığı yapacaktır. Bunu herkes böylece bilsin.”

Erzincan’da şehitlere minnet duyuldu, saygı duruşu yapıldı

Sıradaki haber:

Erzincan’da şehitlere minnet duyuldu, saygı duruşu yapıldı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.