h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Eğitim
  • Okullarda “Karne Öncesi Etkinlik Haftası” düzenlenecek

Okullarda “Karne Öncesi Etkinlik Haftası” düzenlenecek

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen "dönem sonu faaliyet haftası" ile öğrencilerin yarıyıl tatilinden önce keyifli ve öğretici bir hafta geçirmeleri hedefleniyor. Yaklaşık 19 milyon öğrenci, 19 Ocak'ta yarıyıl tatiline girmeden önce karne alacak. Bu haftada, okullarda öğretmenler ve öğrencilerden oluşan heyetler tarafından planlanacak sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel etkinliklere katılım teşvik edilecek. Öğrencilerin dil, hitabet, yetenek, paylaşma, takım çalışması, bilim aktiviteleri ve sosyal gelişim gibi alanlarda yeni deneyimlere ve keyifli vakit geçirmeye yönelik faaliyetler gerçekleştirilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı, bu yıl ilk kez yarıyıl tatilinden önceki son haftada öğrencilerin keyifli ve öğretici bir hafta geçirmelerini teşvik etmek amacıyla “dönem sonu faaliyet haftası” düzenleyecek. İlk ve ortaöğretim kurumlarındaki yaklaşık 19 milyon öğrenci, 19 Ocak’ta karne alarak 2023-2024 eğitim öğretim yılı yarıyıl tatiline girecekler. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, karne öncesinde 15-18 Ocak tarihleri arasında 4 gün sürecek olan “dönem sonu faaliyet haftası”nda öğretmenler ve öğrencilerden oluşan bir heyet tarafından çeşitli etkinlikler düzenlenecektir. Milli Eğitim Bakanlığı’nın talimatıyla hayata geçirilen bu uygulama ile öğrencilerin son haftada sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlere katılmaları teşvik edilmektedir. Dönem sonu faaliyet haftası uygulama kılavuzu, il milli eğitim müdürlükleri tarafından okullara duyurulmuştur.
Dönem sonu faaliyet haftası, 2023-2024 eğitim öğretim yılının ilk döneminin sona erdiği bir dönem olacak ve öğrencilerin keyifli ve öğretici bir hafta geçirmeleri hedeflenmektedir. Okul ve çevre şartlarına göre düzenlenecek olan etkinlikler öğretmenler ve öğrencilerden oluşan bir heyet tarafından organize edilecektir. Bu etkinlikler sayesinde öğrencilerin dil, bilgisel ve hitabet yetenekleri geliştirilecek, yeteneklerini sergileme fırsatı bulacakları, paylaşmanın önemini kavrayacakları, takım çalışmasının başarıdaki rolünü öğrenecekleri, bilim aktiviteleriyle yeni deneyimler yaşayacakları, keyifli vakit geçirecekleri ve aynı zamanda okulun sadece akademik başarı için değil, sosyal gelişim için de bir fırsat olduğunu gözlemleyerek anlayacakları amaçlanmaktadır.

Çiftlikköy’deki öğrenciler, sıfır atık eğitim atölyesine katılım gösterdi.

Sıradaki haber:

Çiftlikköy’deki öğrenciler, sıfır atık eğitim atölyesine katılım gösterdi.

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.