h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Eğitim
  • Niğde’de Dönem Sonu Faaliyet Haftası, renkli etkinliklerle kutlandı

Niğde’de Dönem Sonu Faaliyet Haftası, renkli etkinliklerle kutlandı

Niğde’de tüm okullarda düzenlenen 2023-2024 eğitim-öğretim yılının ilk dönemi Dönem Sonu Faaliyet Haftası başladı. Bu hafta boyunca öğrenciler, çeşitli etkinliklere katılarak keyifli ve öğretici bir zaman geçirecekler. Faaliyet planı ve etkinliklerle öğrencilerin dil becerilerini geliştirmesi, yeteneklerini sergilemesi ve sosyal gelişimlerine katkı sağlamaları hedefleniyor. İl Milli Eğitim Müdürü de hafta kapsamında okulu ziyaret ederek etkinliklere katıldı.

Türkiye’nin Niğde ilinde, 2023-2024 eğitim-öğretim yılının ilk dönemi için tüm okullarda ‘Dönem Sonu Faaliyet Haftası’ düzenlendi. 15-18 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilen bu haftada öğrencilerin keyifli ve öğretici bir zaman geçirmeleri, sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlere katılmaları teşvik edildi. Dönem Sonu Faaliyet Haftası, resmi ve özel bütün okullarda yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullara gönderilen faaliyet planı ve etkinlikler ile öğrencilerin dil bilgisi ve hitabet yeteneklerinin geliştirilmesi, yeteneklerini sergileme fırsatı bulması, paylaşmanın önemini anlaması, takım çalışmasının başarıdaki rolünü öğrenmesi, bilim aktiviteleri ile yeni deneyimler yaşaması, keyifli zaman geçirmesi ve okulun sadece akademik başarı için değil, sosyal gelişim için de bir fırsat olduğunu fark etmesi hedeflendi. Bu kapsamda Cumhuriyet İlkokulu’nu ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, öğrenci ve öğretmenlerle etkinliklere katıldı. Öğrenciler hafta boyunca gerçekleştirilen etkinliklerde hitabetlerini geliştirmek için Hitabet Oyunları oynadı, sosyal sorumluluk ve kitap okuma saatleriyle farklı sosyal sorumluluk ve kültürel etkinlikler düzenlendi. Uzman konuşmacılar eşliğinde tecrübe paylaşımı söyleşileri yapılarak itfaiyeci, polis, doktor gibi çeşitli meslek gruplarından öğrencilere ilgi çekici ve eğlenceli sunumlar gerçekleştirildi. Ayrıca sınıflarda fıkra ve hikayelerin anlatıldığı Komedi Saati etkinlikleri düzenlendi.

Hayatlarında sağlıklı bir dersi uygulamalı olarak öğrenenler

Sıradaki haber:

Hayatlarında sağlıklı bir dersi uygulamalı olarak öğrenenler

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.