h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Eğitim
  • Mersin’de şehitler, okullarda anılırken bayrak gençlere emanet edildi

Mersin’de şehitler, okullarda anılırken bayrak gençlere emanet edildi

Mersin'deki tüm okullarda Pençe-Kilit Harekat Bölgesinde şehit düşen 9 Mehmetçik için anma programı düzenlendi. Programa Vali Ali Hamza Pehlivan ve il protokolü katıldı. Vali, konuşmasında öğrencilere bayrağın önemini anlattı ve onlardan bayrağa sahip çıkmalarını istedi. Anma törenine birçok yetkili ve öğrenci katıldı.

Mersin’deki Tüm Okullarda Şehitler İçin Anma Programı Düzenlendi

Mersin’de, Pençe-Kilit Harekat Bölgesinde şehit düşen 9 asker için tüm okullarda anma programı düzenlendi. Yenişehir Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen programda, Vali Ali Hamza Pehlivan tarafından bir öğrenciye bayrak teslim edildi.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından konuşma yapan Vali Pehlivan, “Şehitlerimiz bu bayrağın rengi solmasın diye canlarını feda etti. İnanıyorum ki siz sevgili gençlerimiz de bu bayrağı hiçbir zaman soldurmayacaksınız. Bayrağımız, rengini şehitlerimizin kanından alırken, hilal bağımsızlığımızı, yıldız da şehitlerimizi ifade ediyor. Bu bayrağı siz gençlerimizle hep birlikte gönderde tutacak, en yukarıda tutacaksınız. Size inanıyor ve güveniyoruz” dedi.

Vali Pehlivan, törende öğrencilere hitap ederek, “Mersin ilimizde bütün okullarımızda her zaman şehitlerimizi anarak günümüze başlıyoruz. Sizler okulumuzun bahçesini bayraklarla donattınız. Hepiniz birer bayraksınız. Bu bayrak, mübarek bir bayrak. Bu bayrak rengini şehitlerimizin kanından alıyor. Şehitlerimiz sayesinde bin yıldır bu topraklarda dimdik ayakta duruyoruz. Onların fedakarlığı sayesinde vatanımızda güvende yaşıyoruz. Birlikte bayrağımıza sahip çıkacağız ve ülkemize, devletimize, milletimize sahip çıkmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Anma törenine Vali Ali Hamza Pehlivan’ın yanı sıra, askeri ve sivil protokol üyeleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Tunceli’de Eşsiz Bir Cümle Yarışması Gerçekleştirildi

Sıradaki haber:

Tunceli’de Eşsiz Bir Cümle Yarışması Gerçekleştirildi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.