h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Eğitim
  • Mersin’de 435 bin öğrenci karne heyecanına kapıldı

Mersin’de 435 bin öğrenci karne heyecanına kapıldı

Mersin'de 2023-2024 eğitim öğretim yılının ilk yarısının sona ermesiyle 435 bin öğrenci karne aldı. Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Faris Kokulu İlkokulu'ndaki öğrencilere karne vererek sevinçlerine ortak oldu. Vali Pehlivan, öğrencilere kitap hediye ederek tatil döneminde dinlenmelerini ve kitap okumalarını tavsiye etti. 20 yeni okulun açılacağını söyleyen vali, öğrencilerin bu süreyi iyi değerlendireceğine inandığını belirtti. Vali Pehlivan, gençlere örnek olan Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğunu da anımsatarak gençlere güvendiğini ve onların başarılı olacağına inandığını söyledi.

Mersin’de 2023-2024 eğitim öğretim yılının ilk yarısının sona ermesiyle birlikte 435 bin öğrenci karne aldı. Karnelerini almak için Faris Kokulu İlkokulu’na gelen Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, öğrencilerin sevincine ortak oldu. Vali Pehlivan, çocuklara karnelerini verdiği gibi bir süre onlarla sohbet etti ve tatil döneminde dinlenmelerini ve kitap okumalarını tavsiye etti.

Vali Pehlivan ayrıca öğretmenler ve okul idarecileriyle bir araya geldi ve okulların ikinci döneme hazırlanması konusunda birlikte çalışacaklarını belirtti. İkinci döneme girerken Mersin’de 20 yeni okul açılacağını da dile getirdi.

Vali Pehlivan, konuşmasında teknolojinin hayatın her alanında yer aldığını ve öğrencilerin bu süreyi iyi değerlendireceklerine inandığını söyledi. Velilere de karnelerdeki ufak tefek eksikliklerin zaman içerisinde tamamlanacağını ve asıl olanın çocukların gelişimi olduğunu vurguladı.

Son olarak Vali Pehlivan, Mersinli Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğuna çıkması ve başarılı bir şekilde uzay istasyonuna ulaşmasıyla Türkiye’nin gurur duyduğunu belirtti. Gençlerin bilim, teknoloji, kültür ve diğer alanlarda iyi yetişeceğine inandığını ve Türkiye’nin geleceğini şekillendireceklerine olan güvenini dile getirdi.

Malatya’da deprem bölgesinde karne sevinci yaşanıyor

Sıradaki haber:

Malatya’da deprem bölgesinde karne sevinci yaşanıyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.