h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Eğitim
  • Malatya’da deprem bölgesinde karne sevinci yaşanıyor

Malatya’da deprem bölgesinde karne sevinci yaşanıyor

Malatya'da deprem nedeniyle zorlu bir eğitim süreci yaşayan 148 bin 771 öğrenci, yarı yıl tatiline girdi. Vali ve Milli Eğitim Müdürü de öğrencilerin heyecanına ortak oldu. Malatya Valisi Yazıcı, deprem bölgesinde sorunsuz bir şekilde eğitimin tamamlandığını belirterek, yeni okul inşaatlarının devam ettiğini söyledi. Öğrencilerin tatilde dinlenip kitap okumasını isteyen Vali, öğrenci ve öğretmenlere iyi tatiller diledi. Öğrenci ve veliler ise depremin etkisiyle zorlu bir dönem geçirdiklerini ifade etti.

Malatya’da yaşanan depremin ardından büyük hasar alan birçok şehir arasında yer alan Malatya’da, 148 bin 771 öğrenci deprem travması altında zorlu bir eğitim süreci geçirerek yarı yıl tatiline girdi. Malatya’nın Battalgazi ilçesinde bulunan Orduzu Nadire Dernek İlkokulu’nda düzenlenen törende, 2023-2024 eğitim-öğretim yılının ilk yarısını tamamlayan öğrencilere karneleri verildi. Programa katılan Malatya Valisi Ersin Yazıcı ve Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, ilk kez karne alacak olan 1. sınıf öğrencilerinin heyecanına ortak oldu. Vali Yazıcı, törende yaptığı açıklamada, 2023-2024 eğitim-öğretim yılının deprem bölgesi Malatya’da sorunsuz bir şekilde tamamlandığını belirtti. Yazıcı, deprem nedeniyle yıkılan okulların yerine yenilerinin inşa edildiğini ve sürecin devam ettiğini söyledi. Deprem şartlarında öğretmenlerin üstün gayretleriyle eğitim öğretim sürecinin sağlıklı bir şekilde tamamlandığını vurgulayan Yazıcı, öğrencilerin normalleşmesi ve normal yaşamlarına devam edebilmeleri için özel çaba sarf edildiğini ifade etti. Tatil döneminde öğrencilerin dinlenmelerini ve kitap okumalarını isteyen Yazıcı, kitap okumanın yaşamın vazgeçilmez bir parçası olduğunu hatırlattı. Öğrenci ve veliler ise deprem sürecinde zorlu bir eğitim dönemi geçirdiklerini ve psikolojik olarak da etkilendiklerini dile getirdiler. Tatil döneminin hem dinlenme hem de kitap okuma gibi faaliyetlere ayırılması gerektiğini belirttiler.

Kırıkkale’de öğrenciler, karne sevincini doyasıya yaşadı

Sıradaki haber:

Kırıkkale’de öğrenciler, karne sevincini doyasıya yaşadı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.