h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Eğitim
  • Kütahya’da Sigrafitto Sanatına Yoğun İlgi

Kütahya’da Sigrafitto Sanatına Yoğun İlgi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sigrafitto Sanatçısı Ahmet Metin Tunca, Kütahya Ahmet Yakupoğlu Güzel Sanatlar Lisesi'nde sigrafitto sanatının tanıtımı için bir seminer gerçekleştirdi. Tunca, bu sanatın keşfedilmemiş ve tanıtılmaya ihtiyacı olan bir alan olduğunu belirtti. Seminer sonrası öğrencilerle birlikte küçük bir çalışma yapıldı ve okul müdürü Tunca'ya teşekkür ederek başarısını ifade etti. Seminer öğrencilerin yoğun ilgisiyle gerçekleştirildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, sigrafitto sanatının tanıtılması için Kütahya Ahmet Yakupoğlu Güzel Sanatlar Lisesi’nde bir seminer düzenlendi. Seminerde konuşan sigrafitto sanatçısı Ahmet Metin Tunca, hala tam anlamıyla keşfedilmemiş ve tanıtılmaya ihtiyacı olan bir sanat dalı olduğunu vurguladı. Usta sanatçı, sigrafitto sanatını “seramikte iğnenin dansı” olarak tanımlayarak, bu sanatı dünya çapında tanıtmak için çaba sarf ettiğini ve bugüne kadar 14 kişisel sergi ve birçok karma sergi düzenlediğini belirtti. Tunca, söyleşi sonrasında öğrencilerle birlikte bir sigrafitto çalışması yaptı ve sanatın nasıl yapıldığını gösterdi. Okul Müdürü Mustafa Demir, Tunca’ya teşekkür ederek, “Bugün Kütahya Ahmet Yakupoğlu Güzel Sanatlar Lisesi’nin 116 resim öğrencisine bu sanatı tanıtarak, geleceğin sanat camiasına bir adım atmış oldunuz. Hedefinize ulaştınız.” şeklinde konuştu. Seminer, öğrencilerin büyük ilgisiyle gerçekleşti.

Jandarma, Yalova’da öğrencilerle buluşarak önemli mesajlar verdi

Sıradaki haber:

Jandarma, Yalova’da öğrencilerle buluşarak önemli mesajlar verdi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.