h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Eğitim
  • İzmir’deki Kadın Muhtarın Eğitim Kampanyası Hızla Yayılıyor

İzmir’deki Kadın Muhtarın Eğitim Kampanyası Hızla Yayılıyor

İzmir Karabağlar ilçesinde, muhtarlık tarafından başlatılan eğitim seferberliğiyle yaklaşık 370 kadın okuma-yazma öğrenerek mezun oldu. Muhtar Hatice Akar öncülüğünde devam eden eğitimler, mahallenin yanındaki kütüphanede gerçekleştiriliyor. Kadınlar, kursa geliş ve gidişlerinde büyük fedakarlıklar gösteriyor. Eğitim programı haftada 5 gün, günde 3 saat devam ediyor. Kursiyerler, temel olarak okuma-yazma öğreniyor ve ardından ilkokul mezunu olmaya teşvik ediliyor. Kurslarda verilen kitaplarla evde ödev yapılıyor ve okunan kitapların özetleri çıkarılıyor. Muhtar Akar, okuma-yazma bilmeyenlerin evraklarını hemen listeye alarak çağırdığını ve eğitim çalışmalarının devam ettiğini belirtiyor.

İzmir’in Karabağlar ilçesinde, okuma-yazma bilmeyen kadınlar için eğitim seferberliği başlatan muhtarın çabaları hız kesmeden devam ediyor. Refet Bele Mahallesi Muhtarı Hatice Akar, 2015 yılından bugüne kadar 370 kadının okuryazar olmasına vesile oldu. Mahalle sakinlerinden gelen talepler üzerine muhtarlık binasının yanındaki kütüphanede eğitimler düzenleniyor. Yaklaşık 2 aydır devam eden kurslara her gün yeni kursiyerler katılıyor. Kimi kadınlar yaklaşık bir saat yürüyerek kursa geliyor, kimi kadınlar ise çocuklarını işe gönderip eğitime katılıyor. Kadınların azmi ve heyecanı, eğitmenler ve muhtar tarafından memnuniyetle karşılanıyor.

Kurslara katılan 55 yaşındaki Dudu Doğan, “Geldiğim ilk günlerden bu yana büyük ilerleme kaydettim. Çocukları işe gönderdikten sonra haftada 5 gün, günde 3 saat ders alıyoruz. Evde çocuklarla ve torunlarla ilgilenip, ev işlerini halledip, derslerimi yapıyorum. Sabah geldiğimde öğretmenimize mahcup olmak istemiyorum. Yıllardır okuma yazma öğrenmek için mücadele ettim ama eğitimim yarım kalıyordu. İnşallah bu sefer tamamlayacağım. Tüm kadınların muhtar olmasını istiyorum” dedi.

Karabağlar Halk Eğitim Merkezi Halk Eğitim Kurs Eğitmeni Filiz Erhan Turgut ise kursların temelden başlayarak sıfırdan öğretim sunduğunu ve okuma yazmayı geliştirdiklerini belirtti. Turgut, kurs sonunda kadınların ilkokul mezunu olmalarını ve ortaokula devam etmelerini teşvik ettiklerini ifade etti.

Muhtar Hatice Akar, 2015 yılından beri başlattığı kurslarla yaklaşık 370 kadının okuryazar olduğunu söyledi. Akar, kadınların muhtarlık binasına gelerek form doldurduklarını ve okuma-yazma bilenlerle ilgilenmediklerini belirtti. Okuma yazma bilmeyen kadınların evraklarını listeye aldıklarını ve kurslara çağırdıklarını belirten Akar, bazı kadınların okuma-yazma öğrendikten sonra ehliyet aldığını hatta bebekleriyle gelip liseyi bitiren kadınlar olduğunu ifade etti. Şu anda 8 öğrencinin sabah ve öğle saatlerinde eğitim aldığını ve kütüphanede derslere devam ettiğini dile getiren Akar, öğrencilerin tüm ihtiyaçlarını karşıladığını söyledi.

Bakan Tekin’den önemli açıklama: Okullarda pazartesi günü şehitler için 1 dakikalık saygı duruşu yapılacak!

Sıradaki haber:

Bakan Tekin’den önemli açıklama: Okullarda pazartesi günü şehitler için 1 dakikalık saygı duruşu yapılacak!

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.