h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Eğitim
  • İletişim Fakültesi öğrencileri, yaşlılara minyatür sanatını öğretti

İletişim Fakültesi öğrencileri, yaşlılara minyatür sanatını öğretti

Kastamonu Üniversitesi öğrencileri, huzurevi sakinleriyle minyatür çalışması yaptı ve onlara konser vererek keyifli bir gün geçirdi. Öğrenciler, yaşlıların görsel becerilerini geliştirmek için minyatür çalışması içeren bir proje gerçekleştirdi. Ardından Müzikoloji Bölümü öğrencileriyle birlikte Yeşilçam parçalarından oluşan bir konser düzenlendi. Projenin küratörlüğü ise Gazetecilik Bölümü öğrencileri tarafından yapıldı.

Kastamonu’da Huzurevi Sakinleriyle Minyatür Çalışması Yapan Öğrenciler, Konserde Huzurlu Anlar Yaşattı

Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencileri, Öğretim Üyesi Dr. İlknur Kılınç önderliğinde gerçekleştirilen sosyal sorumluluk kampanyaları dersi kapsamında “Huzurevi Sanat Projesi”ni hayata geçirdi. Proje çerçevesinde Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri, Güldal Akşit Huzurevi’ni ziyaret etti. Ziyaret sırasında yaşlılara minyatür çalışması yapma becerisi kazandırılmak amacıyla Olgunlaştırma Enstitüsü eğitimcilerinden Enes Kaya rehberlik yaptı.

Minyatür çalışmasının ardından Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Müzikoloji Bölümü Araştırma Görevlisi Dr. Murat Birer’in de katkılarıyla, Müzikoloji Bölümü öğrencileriyle birlikte “Yeşilçam” parçalarından oluşan bir konser düzenlendi. Konserde, “Samanyolu”, “Seven Ne Yapmaz”, “Elbet Bir Gün Buluşacağız”, “Duydum Ki Unutmuşsun”, “Damarımda Kanımsın”, “Aşkınla Yana Yana”, “Aşkın Kanununu” gibi Yeşilçam şarkıları seslendirildi.

Konserin sonunda çiçek takdim edilen Dr. Murat Birer’e teşekkürler sunuldu. Projenin ilerleyen günlerde de devam etmesi bekleniyor ve Gazetecilik Bölümü son sınıf öğrencileri Şuheda Aydın, Yaren Dikyoloğlu, Derya Gönen ve Tuğba Çelik, projenin küratörlüğünü üstlenecekler.

Zonguldak’ta öğrencilerin karne sevinci

Sıradaki haber:

Zonguldak’ta öğrencilerin karne sevinci

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.