h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Eğitim
  • Haliliye ilçesinde eğitim için büyük çaba

Haliliye ilçesinde eğitim için büyük çaba

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, gençlere ve kadınlara eğitim imkanları sunarak, geleceklerine katkıda bulunuyor. Üniversiteye hazırlık ve kütüphane gibi imkanlarla gençlere destek verilirken, kadınlar da milletevleri ile meslek ediniyor ve aile ekonomisine katkı sağlıyor. Kütüphane ve üniversiteye hazırlık kursu, gençlere sessiz ve nezih bir ortamda ders çalışma imkanı sağlıyor. Kadınlar ise dikiş-nakış, el sanatları ve okuma yazma gibi kurslara katılarak meslek sahibi oluyor. Kursları başarıyla tamamlayan kadınlara Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika veriliyor.

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, gençlere ve kadınlara eğitim fırsatı sunmaya devam ediyor. Gençler, üniversiteye hazırlık ve kütüphane alanlarıyla geleceklerini şekillendirirken, hobi kurslarında da keyifli zaman geçiriyorlar. Kadınlar ise milletevleri aracılığıyla meslek sahibi oluyor ve aile ekonomisine katkıda bulunuyorlar.

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın eğitime ve gençlere verdiği önem doğrultusunda kültür ve sosyal işler müdürlüğü, üniversite sınavlarına ve diğer sınavlara hazırlanan öğrencilere destek oluyor. İbrahim Tatlıses Kültür Merkezinde bulunan kütüphane ve üniversiteye hazırlık kursu, gençlere sessiz ve düzenli bir çalışma ortamı sunuyor. Uzman eğitmenler tarafından verilen eğitimlerle gençler eksik konularını tamamlayarak düzenli deneme sınavlarına katılıyorlar. Bu deneme sınavlarıyla hem heyecanlarını yenebiliyorlar hem de sınav süresini daha iyi kontrol edebiliyorlar. Ücretsiz dershane hizmeti verilen üniversiteye hazırlık kursu, öğrenciler tarafından yoğun ilgi görüyor.

Kısas Mahallesi’nde bulunan kültür merkezi de vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılanıyor. Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın talimatıyla eski belediye hizmet binası kültür merkezine dönüştürüldü. Kısas Kültür Merkezi, kadınlara ve gençlere yönelik kurslarıyla bölge halkının uğrak noktası haline geldi. Kadınlar dikiş-nakış kursları gibi keyifli etkinliklerle zaman geçirirken aynı zamanda meslek öğreniyorlar. Gençler ise okuma salonu, ders ve bilgisayar kurslarıyla eğitimlerini sürdürürken saz kurslarıyla da Aşıklık geleneğine katkı sağlıyorlar. Kısas Kültür Merkezi içinde müzik sınıfı, bilgisayar kursu, dikiş atölyesi, el sanatları atölyesi, okuma salonu ve ders sınıfları yer alıyor.

Haliliye Belediyesi, kadınlar için meslek edindirme ve hobi kurslarına devam ediyor. Milletevleri ve hanımlar konağı gibi merkezler aracılığıyla kadınlara çeşitli kurslar sunuluyor. El sanatları, dikiş-nakış, kuaförlük ve okuma-yazma kurslarına kadınlar yoğun ilgi gösteriyor. Usta öğreticiler tarafından verilen teorik ve pratik eğitimler sayesinde kadınlar yeni yetenekler kazanıyorlar. Anneler çocuklarını kreşe bırakma imkanı buldukları için kurslara rahatlıkla katılabiliyorlar. Milletevlerinde, kadınlar meslek öğrenirken çocukları da akranlarıyla eğlenceli zaman geçiriyorlar. Bu kursları başarıyla tamamlayan kadınlara Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika veriliyor.

Varto’da şehit askerlerine saygı duruşunda bulunuldu

Sıradaki haber:

Varto’da şehit askerlerine saygı duruşunda bulunuldu

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.