h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Eğitim
  • Çukurova Üniversitesi Rektörü Uslu, Çukurova Radyo’sunda röportaja katıldı

Çukurova Üniversitesi Rektörü Uslu, Çukurova Radyo’sunda röportaja katıldı

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, TRT Çukurova Radyosu'ndaki bir programda üniversitenin birinci olduğu Üniversiteler Arası Enerji Verimliliği Yarışması hakkında konuştu. Uslu, öncelikli olarak bölgesel gelişime katkıda bulunan ve köklü bir yükseköğretim kurumu olan Ömer Halisdemir Üniversitesi'nin bilim temelli bir gelecek hedeflediğini vurguladı. Üniversitenin ayrıca hidrojen ve yakıt pilleri alanında uzmanlaşan tek devlet üniversitesi olduğunu belirten Uslu, ÜNVER'de doğa dostu üniversite olarak birincilik elde ettiklerini açıkladı. Ayrıca, üniversitede sürdürülebilirlik ve yenilenebilir enerji çalışmalarına ek olarak "Alternatif Enerji Kaynakları" bölümünün açılacağını da duyurdu.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, TRT Çukurova Radyosu’nda yayınlanan “Hayatın İçinden” programına konuk oldu. Programdaki canlı yayında, Rektör Uslu, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nin Üniversiteler Arası Enerji Verimliliği Yarışması’nda birinci olduğu projeleri ve bu konudaki duygu ve düşüncelerine yönelik soruları yanıtladı. Rektör Uslu, Ömer Halisdemir Üniversitesi’nin köklü ve yenilikçi bir yükseköğretim kurumu olduğunu vurgulayarak konuşmasında şunları söyledi:

“30 yılı aşkın bir geçmişe sahip olan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, bölgesel kalkınmaya katkıda bulunan, ülkemizin yenilikçi ve köklü yükseköğretim kurumlarından biridir. Biz Ömer Halisdemir Üniversitesi olarak, başta ülkemiz ve bölgemiz olmak üzere toplumumuzun geleceğine bilimsel temellerle ışık tutmayı hedefliyoruz. Kararlılıkla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şu anda Yükseköğretim Kurulu tarafından Hidrojen ve Yakıt Pilleri Alanında Uzmanlaşan Üniversite unvanını alan tek devlet üniversitesiyiz. Bu başarıyla yetinmeyip doğa dostu bir üniversite olarak, milli kaynaklara sahip çıkarak ve doğayı koruyarak aldığımız tedbirlerle Üniversiteler Arası Enerji Verimliliği Yarışması’nda birincilik elde ettik. Bu süreçte üniversitemiz, kaynaklarımızın boşa harcanmamasına katkıda bulunmuş ve 200 tep üzerinde tasarruf sağlamıştır.”

Rektör Uslu, üniversitede yürütülen sürdürülebilirlik ve yenilenebilir enerji çalışmalarının yanı sıra “Alternatif Enerji Kaynakları” bölümünün de açılacağını belirtti.

Kuşadası’ndaki gençler, bilgiye kolay erişim sağlıyor

Sıradaki haber:

Kuşadası’ndaki gençler, bilgiye kolay erişim sağlıyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.