h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Eğitim
  • Çiftlikköy’ün Öğrencileri Sıfır Atık Eğitim Atölyesinde Buluştu!

Çiftlikköy’ün Öğrencileri Sıfır Atık Eğitim Atölyesinde Buluştu!

Çiftlikköy Belediyesi, Yalova'da bir ilke imza atarak 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi'ni kullanıma açtı. Merkezde gerçekleştirilen ilk eğitim atölyesi Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar'ın talimatlarıyla Şehit Abdülhamit Kaya Ortaokulu öğrencileriyle yapıldı. Öğrenciler, atık getirme merkezini gezip bilgilendirmeden sonra Sıfır Atık Eğitim Atölyesi'nde atık yönetimi hakkında bilgiler aldı. Etkinlik sonunda öğrencilere organik kompost paketleri hediye edildi. Çiftlikköy Belediyesi Atık Getirme Merkezi'nde geri dönüştürülebilir atıklar toplanıyor ve yeniden üretime katkı sağlanıyor.

Çiftlikköy Belediyesi, Yalova’da bir ilke imza atarak faaliyete geçirdiği 1.Sınıf Atık Getirme Merkezi’nde eğitim atölyelerine başladı. İlk atölye çalışması Şehit Abdülhamit Kaya Ortaokulu öğrencileriyle gerçekleştirildi.

Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar’ın öncülüğünde hizmete alınan Çiftlikköy Belediyesi 1.Sınıf Atık Getirme Merkezi’ni ziyaret eden 25 ortaokul öğrencisi, öğretmenleri eşliğinde Kompost Üretim Tesisini gezdi. Ardından, “Sıfır Atık Eğitim Atölyesi”nde atıklarla ilgili bilgilendirildiler. Etkinlik sonrasında öğrencilere Çiftlikköy Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Emine Yeşim Aras tarafından 1 litrelik organik kompost paketleri hediye edildi.

Çiftlikköy Belediyesi Atık Getirme Merkezi’nde, kağıt, karton, plastik, metal, cam, tekstil, elektronik malzemeler, kurşunlu piller, floresan ve bitkisel atık yağlar gibi geri dönüştürülebilir atıklar toplanmaktadır. Bu atıklar endüstriyel tesislere gönderilerek ayrıştırılıp yeniden üretime kazandırılmaktadır. Böylelikle doğa ve çevre kirletici atıklardan korunmaktadır. Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, “Sıfır Atık Atölyesi’ne gelen öğrencilerimiz atıklar ve atık yönetimi konularında bilinçlenmekte” dedi.

Kütahya’da Sigrafitto Sanatına Yoğun İlgi

Sıradaki haber:

Kütahya’da Sigrafitto Sanatına Yoğun İlgi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.