h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Eğitim
  • Çiftlikköy’deki öğrenciler, sıfır atık eğitim atölyesine katılım gösterdi.

Çiftlikköy’deki öğrenciler, sıfır atık eğitim atölyesine katılım gösterdi.

Çiftlikköy Belediyesi'nin Yalova'da hayata geçirdiği 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi'nde yapılan eğitim atölyesine Şehit Abdülhamit Kaya Ortaokulu öğrencileri katıldı. Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar'ın talimatıyla hizmete alınan merkezde geri dönüştürülebilir atıklar toplanarak yeniden üretime uygun hale getiriliyor. Öğrencilere atıklarla ilgili bilgiler verilirken, organik kompost paketleri de hediye edildi. Bu sayede doğanın ve çevrenin kirletici atık maddelerden azaltılması hedefleniyor.

Çiftlikköy Belediyesi, Yalova’da bir ilke imza atarak faaliyete geçirdiği 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi’nde ilk eğitim atölyesi çalışmasını gerçekleştirdi. Şehit Abdülhamit Kaya Ortaokulu öğrencileriyle bir araya gelen belediye başkanı Ali Murat Silpagar, merkezi ziyaret eden 25 ortaokul öğrencisine atık yönetimiyle ilgili bilgiler verdi.

Öğrenciler, atık getirme merkezindeki Kompost Üretim Tesisini gezdikten sonra “Sıfır Atık Eğitim Atölyesi”nde atıkların doğru şekilde nasıl yönetileceği konusunda bilgi edindiler. Etkinlik sonunda öğrencilere Çiftlikköy Belediyesi tarafından üretilen 1 litrelik organik kompost paketleri hediye edildi.

Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, geri dönüştürülebilir atıkların merkeze getirilerek yeniden üretim sürecine katkı sağladığını vurguladı. Kağıt, karton, plastik, metal, cam, tekstil, elektronik malzeme, kurşunlu pil, floresan ve bitkisel atık yağların merkezde ayrıştırılarak toplandığını belirten Silpagar, atık maddelerin endüstriyel tesislere gönderildiğini ve bu sayede doğanın korunduğunu ifade etti.

Belediye tarafından oluşturulan Sıfır Atık Atölyesi’ne gelen öğrencilerin de atık yönetimiyle ilgili bilgiler edindiğini dile getiren Silpagar, bu sayede geleceğin yetişkinlerinin çevre konusunda daha bilinçli olacağını belirtti. Çiftlikköy Belediyesi’nin atık yönetimi çalışmalarıyla çevrenin kirletici atıklardan korunması ve sürdürülebilirlik sağlanması hedefleniyor.

Çiftlikköy’ün Öğrencileri Sıfır Atık Eğitim Atölyesinde Buluştu!

Sıradaki haber:

Çiftlikköy’ün Öğrencileri Sıfır Atık Eğitim Atölyesinde Buluştu!

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.