h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Eğitim
  • Burhaniye Belediyesi, eğitim alanında öncü bir konuma yükseldi

Burhaniye Belediyesi, eğitim alanında öncü bir konuma yükseldi

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde faaliyet gösteren Burhaniye Belediyesi, eğitim projeleriyle fark yaratmaya devam ediyor. Gelir durumuna göre ailelere öncelik veren belediye, binlerce öğrenciye eğitim desteği sağlayarak ailelerin yükünü hafifletiyor. Üniversiteye ve liseye hazırlık kursları, okul destek programları ve gençlik merkezi kurslarıyla öğrencilerin gelişimine destek olan belediye, eğitimde başarı oranını artırıyor. Ayrıca 2022 ve 2024 yıllarında yeni gündüz bakımevleri açma planıyla okul öncesi eğitimi de önemsiyor. Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, Burhaniye'nin eğitim alanında öncü olmayı sürdüreceğini belirtiyor.

Burhaniye Belediyesi, Balıkesir ilindeki eğitim projeleriyle adından söz ettiren ve eğitim alanında öncü bir rol üstlenen bir kurumdur. Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler’in önderliğinde hayata geçirilen projelerle, Burhaniye’de binlerce öğrenciye ulaşılarak ailelerin eğitim yükü hafifletilmiştir.

Burhaniye Belediyesi, fırsat eşitliği prensibine dayanan yeni bir hizmet anlayışıyla hareket ederek, gelir durumuna bakılmaksızın asgari ücretli ailelere öncelik vermiş ve her ailenin ulaşabileceği düşük ücretli bir eğitim hizmeti sunmuştur. Belediye bünyesinde faaliyet gösteren Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından yürütülen BURSEM ve Gündüz Bakımevleri projeleri kapsamında, 2019 yılından bugüne kadar yaklaşık 4 bin 200 öğrenci eğitim desteği almıştır.

2019 yılında hayata geçirilen BURSEM’de, üniversite ve liseye giriş sınavlarına hazırlık kursları ve okul destek programlarıyla her öğrenim yılında yaklaşık 400 öğrenciye eğitim desteği sağlanmaktadır. Ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik çeşitli derslerin verildiği kurslara ek olarak aylık düzenli deneme sınavlarıyla öğrenciler sınavlara hazırlanmaktadır. BURSEM’de, uzman öğretmen kadrosuyla yaz kampları ve okul dönemi kursları da düzenlenmektedir. Yüksek başarı oranları sayesinde hem YKS hem de LGS sınavlarında öğrenciler ve aileler memnuniyetle karşılamaktadır. Okul destek kurslarına ek olarak, Gençlik Merkezi tarafından spor ve sanatsal kurslar da düzenlenerek öğrencilerin her yönden gelişimine katkıda bulunulmaktadır. Satranç, pilates, jimnastik, halk oyunları, resim, akıl ve zeka oyunları, drama gibi çeşitli kurslardan yılda yaklaşık 500 öğrenci faydalanmaktadır. Burhaniye Belediyesi, 2021 yılında Nur Çakıroğlu Albak Gündüz Bakımevi’ni faaliyete geçirmiş olup, 2022 yılında Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın ve 2024 yılında açılması planlanan Nurten Aslan Gündüz Bakımevleri ile okul öncesi eğitimde de öncü bir role sahiptir. Kreşlerde uzman okul öncesi öğretmenleriyle birlikte branş öğretmenleri de görev yapmakta ve çocukların eğitimine destek sağlamaktadır. Satranç, akıl ve zeka oyunları, halk oyunları, jimnastik gibi derslerin yanı sıra İngilizce dil eğitimi de çocuklara sunulmaktadır. Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, eğitim için birçok yatırım yapıldığını ve Cumhuriyet’in aydınlık bir gelecek yetiştirmek için bu yatırımlara aralıksız devam edileceğini belirtmiştir. Başkan Deveciler, “Belediye olarak dershanemizi ve kreşlerimizi açarak Burhaniye’de her ailenin ulaşabileceği bir eğitim hizmeti sunarak birçok ailemize ve öğrencimize destek olduk. 2024 yılında yeni bir kreş açma planımız da bulunmaktadır. Her anne babanın en değerli varlığı olan çocuklarımız için güvenli ve kaliteli bir eğitim ortamı sunuyoruz. Okul öncesi eğitimden üniversiteye kadar çocuklarımızın yanındayız. Hatta başarılı ve ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerimize burs da veriyoruz. Burhaniye için her alanda çalışıyoruz ve bu çalışmalara devam edeceğiz,” şeklinde konuşmuştur.

Ücretsiz kurslarla 5 bin 264 öğrenciye eğitim fırsatı!

Sıradaki haber:

Ücretsiz kurslarla 5 bin 264 öğrenciye eğitim fırsatı!

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.