h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Eğitim
  • Balıkesir’de Öğrencilere ara tatil öncesi düzenlenen şenlikler büyük ilgi gördü

Balıkesir’de Öğrencilere ara tatil öncesi düzenlenen şenlikler büyük ilgi gördü

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, öğrencilerin keyifli ve öğretici bir hafta geçirmeleri için "dönem sonu faaliyet haftası" düzenliyor. 15-18 Ocak tarihleri arasında gerçekleşecek etkinliklerde öğrencilerin dil bilgisel ve hitabet yeteneklerini geliştirmesi, yeteneklerini sergileme fırsatı bulması, sosyal becerilerini artırması ve bilim aktiviteleriyle yeni deneyimler yaşaması hedefleniyor. Okullarda düzenlenecek etkinlikler arasında bilgi yarışmaları, kelime oyunları, söyleşiler, oyun ve drama etkinlikleri, sosyal sorumluluk çalışmaları, dönem sonu gösterileri ve geziler yer alacak. İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı da dönem sonu etkinliklerinin öğrencilerin gelişimi açısından önemli olduğunu belirtti.

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, öğrencilerin keyifli ve öğretici bir hafta geçirmeleri için “dönem sonu faaliyet haftası” düzenledi. Bu hafta, 15-18 Ocak tarihleri arasında gerçekleşecek ve okullarda öğrenciler ile öğretmenlerden oluşan bir heyet tarafından çeşitli etkinlikler organize edilecek.

“Dönem Sonu Faaliyet Haftası Uygulama Kılavuzu” çerçevesinde planlanan etkinlikler, öğrencilerin dil becerilerini geliştirmeleri, yeteneklerini sergileme fırsatı bulmaları, paylaşmanın önemini kavrama, takım çalışmasının başarıdaki rolünü anlama, bilim aktiviteleriyle yeni deneyimler yaşama, keyifli vakit geçirme ve okullarının sadece akademik başarı için değil, sosyal gelişim için de bir fırsat olduğunu gözlemleme amacını taşıyor.

Faaliyetler arasında bilgi yarışmaları, kelime oyunları, uzmanlarla söyleşiler, oyun ve drama etkinlikleri, sosyal sorumluluk çalışmaları, dönem sonu gösterileri ve geziler yer alıyor. Bu etkinlikler, öğrencilerin hem eğlenmelerini sağlama hem de öğrenmeleri için tasarlanmıştır.

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, dönem sonu etkinlikleriyle ilgili değerlendirmelerde bulunarak, “Okullarımızda düzenlenen dönem sonu sportif, sosyal ve kültürel etkinlikler, öğrencilerimizin dönem boyunca edindikleri bilgileri pratiğe dönüştürmeleri, sosyal becerilerini geliştirmeleri ve psikolojik olarak daha iyi hissetmeleri açısından son derece önemlidir. Sportif etkinlikler, öğrencilerin fiziksel ve zihinsel gelişimine katkı sağlarken sosyal etkinlikler, öğrencilerin birbirleriyle etkileşimini artırmaya yardımcı olmaktadır. Kültürel etkinlikler ise öğrencilerin sanat, müzik ve edebiyat gibi alanlarda kendilerini geliştirmelerine ve hayal güçlerini genişletmelerine yardımcı olmaktadır” dedi.

ALKÜ, proje ve iş birliklerinde büyüyor!

Sıradaki haber:

ALKÜ, proje ve iş birliklerinde büyüyor!

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.