h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Eğitim
  • Bakan Tekin’den önemli açıklama: Okullarda pazartesi günü şehitler için 1 dakikalık saygı duruşu yapılacak!

Bakan Tekin’den önemli açıklama: Okullarda pazartesi günü şehitler için 1 dakikalık saygı duruşu yapılacak!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Pençe-Kilit Harekat bölgesinde şehit olan askerler için tüm okullarda 15 Ocak'ta bayrak töreni öncesinde 1 dakikalık saygı duruşu yapılacağını duyurdu. Saygı duruşuyla aziz şehitlerimizin ruhlarını yaşatmayı ve yeni nesli vatan sevgisiyle donatmayı amaçladıklarını belirten Bakan Tekin, milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlere sahip çocuklar yetiştirmenin en önemli amacı olduğunu vurguladı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, tüm temel eğitim ve ortaöğretim okullarında haftaya yapılacak bayrak töreni öncesinde Pençe-Kilit Harekat bölgesinde şehit olan askerlere saygı duruşunda bulunulacağını duyurdu.

Tekin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Milli Eğitim Bakanlığı olarak amacımız, çocuklarımızı Türk milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini seven, Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı sorumluluklarının bilincinde olan ve bunları yaşayan bireyler olarak yetiştirmektir. Bu bilinçle, Pençe-Kilit Harekat bölgesinde 12 Ocak 2024 tarihinde şehit olan vatan evlatlarının anısını yaşatmak, eğitim camiası olarak minnetimizi göstermek ve genç nesli vatan sevgisi ile donatmak amacıyla 15 Ocak 2024 tarihinde bakanlığa bağlı tüm okullarda bayrak töreni öncesinde 1 dakikalık saygı duruşu yapılacaktır. Allah rahmet etsin, şehitlerimizin mekanları cennet olsun” ifadelerine yer verdi.

Milli Eğitim Bakanı Tekin’den Şehitlere Saygı Gecesi Özeti ve Detayları

Sakarya Üniversitesi’nde akademik kadro alımlarına ilişkin ortaya çıkan skandal iddialar

Sıradaki haber:

Sakarya Üniversitesi’nde akademik kadro alımlarına ilişkin ortaya çıkan skandal iddialar

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.